A Samsung a Tetrissel közösen alkotta meg a Samsung Kirakóst

forrás: Prím Online, 2021. december 7. 12:39

A Samsung a The Tetris Company segítségével alkotta meg a limitált kiadású Samsung Kirakóst. A különleges ételtároló rendszert a világhírű Tetris játék ikonikus Tetrimino alakzatai inspirálták, az egyedi kialakítással pedig hozzájárul az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez. A Samsung Kirakós bevételeivel a két vállalat az Európai Élelmiszerbankok Szövetségét támogatja.

Az egyedi tárolórendszer hét ikonikus Tetrimino elem forma- és színvilágát idézi a ciánkék, a sárga, a lila, a zöld, a kék, a piros és a narancs színű edényeivel, amelyekben hatékonyan és biztonságosan tárolhatók a különböző élelmiszerek a hűtőben vagy a fagyasztóban. A hűtőszekrény szórakoztató berendezésén túl, a Samsung Kirakós a fenntarthatósághoz is hozzájárul, hiszen az eladásukból származó teljes bevétellel az Európai Élelmiszerbankok Szövetségét támogatják.   

 

Az ételpazarlás világszerte egyre jelentősebb problémát jelent*. A felhasználók elmondása szerint a saját pazarlásuk már eléri a pandémiát megelőző szintet. Tízből hárman (30%) már több élelmiszert dobnak el, mint a járványhelyzet előtt, mert kevésbé tudatosan készítik és fogyasztják az ételeket. Nem főznek előre és a maradékokat sem használják fel.

 

 

A sokak gyermekkorát idéző, színes, a Tetrisből ismerős formavilágú tárolókkal, a Samsung Kirakóssal olyan élmény lesz a hűtőbe pakolni, mintha a felhasználók a játékban rendezgetnék az alakzatokat. A rugalmasan variálható elemekből álló készlettel hatékonyabban kihasználható a hűtőben rendelkezésre álló hely, így a maradékok is tovább tárolhatók és kevesebb étel végzi a szemétben. Az ünnepi időszakban érkező Samsung Kirakós nemcsak praktikus, hanem kiváló karácsonyi ajándék is lehet gamereknek, ínyenceknek és a fenntartható háztartást vezetőknek**.  

 

Az új Kirakóshoz hasonlóan a Samsung hűtőszekrények is kívül-belül személyre szabhatók. A Testreszabható Belső Tér és a Borospolc megoldások vagy a SpaceMax technológia lehetővé teszik, hogy a felhasználók a hűtő belső terét a saját igényeik szerint átalakítsák és a lehető legteljesebb mértékben kihasználják. Ezek a különleges megoldások megtalálhatók a Samsung Bespoke hűtőszekrényekben is, amelyek különleges kialakításuk miatt még kényelmesebb használatot tesznek lehetővé, a megjelenésük pedig a lakás hangulatához alakítható. Az ezekhez kiválóan illeszkedő, limitált kiadású Samsung Kirakóst a vállalat kutatási eredményei***  is inspirálták, amelyek megmutatták, hogy az európaiak több mint fele (54%) szerint a rendezettebb tárolással csökkenthetnék az élelmiszerpazarlásukat, közel kétharmaduk (64%) szerint pedig az ételek tovább elállnának náluk, ha megfelelően tárolnák azokat.   

 

 

„A Samsung számára kiemelten fontos, hogy olyan termékeket és megoldásokat fejlesszen, amelyek a felhasználókat a mindennapi életben segítik, például az élelmiszerpazarlás csökkentésében is. Ezért is fogtunk össze a The Tetris Companyvel, hogy megalkothassuk a Samsung Kirakóst, amely egy teljesen egyedi, mókás ételtárolási rendszer – mondta el Tim Beere, a Samsung Hűtési kategóriájának vezetője. – A Kirakós nemcsak remekül néz ki és szinte tökéletesen illeszkedik a hűtőinkbe, hanem hatékonyabb megoldást is kínál a különböző élelmiszerek tárolására. Ezzel a felhasználók kétszeresen is tesznek a pazarlás ellen, hiszen az Európai Élelmiszerbankok Szövetségét is támogatják a Samsung Kirakós megvásárlásával.” 

 

„Nagy öröm számunkra, hogy együttműködhettünk a Samsunggal a Kirakós megalkotásában és egy kis Tetris-nosztalgiát és szórakozást hozhattunk a hűtők mindennapos használatába. Remek érzés látni a kedvenc játékunkat életre kelni a Samsung Kirakós elemeiben, és kíváncsian várjuk, hogyan alakulnak majd át a felhasználók hűtői hatalmas Tetris játékokká. Mi több, azzal, hogy a teljes bevételt az Európai Élelmiszerbakok Szövetségének ajánlottuk fel, ez egy nagyszerű lehetőség, hogy segítsünk még több eszközzel felvenni a harcot az élelmiszerpazarlással szemben” – mondta Maya Rogers, a Tetris elnök-vezérigazgatója.

 

Az új Samsung Kirakós számos európai országban elérhető lesz az ünnepi időszakban, köztük, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Spanyolországban, Csehországban, Szlovákiában, Olaszországban, Görögországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban. 

 

 

A felhasználók további információkat érhetnek el a Samsung Kirakósról a samsung.com/hu/tetris weboldalon. A készletek a https://www.yesiwantit.com/brand/samsung-stackers oldalon érhetőek el, a bevételt pedig az Európai Élelmiszerbankok Szövetsége kapja, amely egy 335 európai élelmiszerbankot magába foglaló non-profit hálózat, célja az ételpazarlás csökkentése és az élelmezésbiztonság megteremtése a kontinensen.

 

Az Európai Élelmiszerbankok Szövetsége jelentős növekedést tapasztalt az élelmiszer iránti keresletben az elmúlt években, ez a tendencia pedig a várakozásaik szerint nem fog változni a közeljövőben. A különböző jótékonysági szervezetek a Szövetségtől kapott támogatással csak 2020-ban több mint 12,8 millió rászorulón segítettek, amely 34,7 százalékkal magasabb szám, mint a világjárvány előtt, 2019-ben. A szervezet európai tagjai 860.000 tonnányi olyan élelmiszert gyűjtöttek össze és osztottak szét a jótékonysági munkát végző partnerek között, amelynek nagy része máskülönben kárba veszett volna, ez 12 százalékkal több volt, mint 2019-ben.

 

________________

*  A WRAP 2021-es Ételpazarlás Trend Felmérése

**  Minden egyedi TetrisTM edény a következő anyagokból készül, az élelmiszeripari szabályozásoknak megfelelően; 100% OPP: A PP anyag CAS száma: 9003-07-0/Újrahasznosítható. A külső csomagolás teljes FSC hitelesítést kapott.

***  A Samsung európai kutatását 11 országban végezte 20.000 válaszadóval, a 3gem segítségével. A pazarlás értékét minden országban a válaszadók átlagos heti költését, valamint az átlagos fogyasztást figyelembe véve minden kategóriában. Az éves adatok a heti átlagok és hetek számának szorzata.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

2024. április 24. 16:39

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50