Az agyamra mész! – legidegesítőbb szokások az irodában

forrás: Prím Online, 2021. december 8. 20:35

A hangos telefonálástól a csámcsogásig széles a skála, összegyűjtöttük az 5 legidegesítőbb szokást, amit a kollégák művelhetnek az irodában.

A munkatársak átlagos esetben napi 8 órát töltenek együtt az irodában, a reggeli kávétól a délutáni elköszönésig. Egy kicsit olyan, mint egy együttélés, kevesen tudják tartani az előnyös homlokzatukat hosszú órákon, heteken keresztül. Így viszont fel – felbukkannak az idegesítő szokások, amiket, ha észrevettél, onnantól valahogy még zavaróbbá válnak. Neked melyik ismerős?

 

Ordít a telefonba

Rendszeres – főleg magánjellegű – telefonálások, mégpedig ordítva. Amikor éppen egy excelt bogarászol, ő a feleségével veszekszik a hétvégi vendégségen. Vagy az anyjával, vagy a gyerekkel. Már mindent tudsz a bevásárlási szokásairól, a házasságáról, és az autószerelőjénél is jobban képben vagy azzal, hogy megint mi baja annak a fránya kocsinak. Ajánld fel neki, hogy talán kényelmesebben el tud helyezkedni a telefonáláshoz a tárgyalóban, egy finom tea kíséretében…

 

 

Körmök mindenütt

A szájában, az asztalon, a füzetén, a bögréjén. Kopogtat, karmol, kapar, rág (utána rosszabb esetben köp), sőt lakkoz! Már álmodban is ezeket a hangokat hallod, mégis félsz rászólni, mert ha feszült lesz, csak még többet körmözik. Egy stresszlabda megmentheti az idegeidet, szerezz be neki egyet karácsonyra, hátha!

 

Panaszláda

A főnök, a feladat, az ügyfél, a projekt, a levelezőrendszer, de még a kávé is rossz. A leves nem elég meleg, a cukor nem elég édes, a szék kényelmetlen, a munkaidő hosszú, a tél pedig hideg. Ha bónuszt kap, akkor túl kevés, ha ajándékot, az személytelen. Soha, semmi sem jó neki és a lételeme, hogy mindezt meg is ossza veled és persze a többi kollégával is. Cselezd ki, és kérdezd meg tőle reggel, hogy mi az, amit legjobban vár a nap folyamán? (Ne lepődj meg, ha azt mondja, hogy a munkaidő végét… Egy próbát megért!)

 

Táncoló talpak

Akár zenét hallgat, akár nem, egyfolytában jár a lába. Minél inkább benne van valamiben, annál inkább dobol, az asztal pedig remeg tőle. Leesnek a könyvek, a monitor vibrál, a szemed pedig ütemre vibrál már. Amikor rászólsz, meglepődik, hiszen ő már észre sem veszi. Jó neki.

 

Illatok

Ebben a kategóriában minden rossz, amiből túl sok van. A currys csirkét az étkezőben szereted, nem az asztalodnál, az illatgyertya is émelyítő tud lenni 8 órán keresztül. Van az a parfüm mennyiség, ami nem kellemes, hanem fullasztó, a paprikás kolbászos szendvicstől, pedig – hiába lehet finom – egész napra elmegy az étvágyad. A jobbik eset persze, ha a kellemes illatokból lesz sok: a nyáron biciklivel érkező, a fürdést mellőző kolléga miatt, lehet hogy még visszasírod az adventi illatú mécsest…

 

Forrás: https://www.businessinsider.com/most-annoying-co-workers-do-2019-4

munkaeropiac.eu 

Szerző: B.B.

Fotó: Envato

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50