A GEFCO teszteli a Stanley Robotics járműtárolási műveletekhez kifejlesztett robotját

forrás: Prím Online, 2021. december 15. 11:10

A GEFCO, a globális multimodális ellátási lánc szakértője és az európai autóipari logisztika vezető szolgáltatója, megkezdte a Stanley Robotics önjáró mobil robot tesztelését, valós működési körülmények között a franciaországi Nanteuil-Le-Haudouin platformon. A Stan néven ismert robotot, a kész járművek tárolásának optimalizálására tervezték.

A mobil robotika legújabb technológiai áttöréseit és a tárolás optimalizálására szolgáló mesterséges intelligencia alapú szoftvermegoldásait ötvözve, ez a 100%-ban elektromos robot, képes a megrendelések feldolgozására, az autók felismerésére, illetve azok egymástól csupán pár centiméterre történő elhelyezésére.

 

A kísérleti teszt során, két Stan robot fog mozgatni és előre kijelölt helyére elhelyezni 100 használt autót. Ezt követően a robotok igény szerint, úgy rendezik sorba az autókat, hogy egy operátor könnyedén fel tudja rakni őket a szállítókamionokra.

 

 

A cél az, hogy kiderüljön, hogy a robotok használata megfelel-e a GEFCO területén zajló járműlogisztikai folyamatok elvárásainak. Több tesztet is végeznek, különböző forgatókönyvek alapján, számos autó bevonásával. Ezek, a robotok számára kialakított, zárt, kizárólag, az arra felhatalmazott személyzet számára megközelíthető zónákban zajlanak majd, a biztonsági előírásokat szigorúan betartva. A tesztek a szoftver és az operatív eszközök integrációjának lehetőségét is mérlegelik.

 

A projekt kivitelezése, a GEFCO robotika, mesterséges intelligencia, big data, RPA (robotikus folyamatautomatizációra) és alternatív energiafelhasználás melletti elkötelezettségének jegyében történik.

 

 

Vittorio Battaglia, a GEFCO France elnöke megjegyezte: "A GEFCO legaktuálisabb prioritásainak egyike az új technológiák adaptációja és innovációja. A Stanley Robotics robottesztje illeszkedik ezen elképzelésünkbe, illetve folyamataink ügyféligényekhez igazított, folyamatos fejlesztéseire irányuló törekvésünkkel is összhangban áll." 

 

Clément Boussard, a Stanley Robotics vezérigazgatója hozzátette: "Nagyon büszkék vagyunk közös projektünkre az autóipari logisztika európai piacvezetőjével, a GEFCO-val. Ez egy nagyon fontos lépés számunkra, biztos vagyok benne, hogy egy hosszútávú partnerség útjára lépünk, melynek keretein belül sok robotikai megoldással szolgálunk a jövőben a GEFCO autóipari logisztikai területén."

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05