Ki gondolná, hogy a virtuális eseményeknek is van ökolábnyoma?

forrás: Prím Online, 2021. december 23. 11:17

Azt gondolhatnánk, hogy az online események maximálisan környezetkímélők, hiszen a többi között nincs utazás és szállást sem kell foglalni. A világ legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric azonban úgy gondolta, hogy megvizsgálja egyik legnagyobb eseménye ökolábnyomát, és a digitális rendezvényhez kapcsolódó mindenféle széndioxid-kibocsátást semlegesít. Ezért a Tree Nation elnevezésű, erdőtelepítési szervezettel együttműködve nem kevesebb, mint 7500 fát ültetettek Európa-szerte, melyek várhatóan életük során a légkörből származó CO2 elnyelésével és tárolásával közel 1100 tonna széndioxid-kibocsátást tudnak majd semlegesíteni.

Már azzal jelentős környezeti terheléstől óvták meg bolygónkat a Schneider Electric European Partner Summit elnevezésű csúcstalálkozójának szervezői, hogy a vállalat a pandémia miatt online tartotta meg az eseményt, hiszen így a társaság és legnagyobb IT partnerei elkerülték a szervezők és a küldöttek utazásával, szállásával és a fizikai erőforrások használatával járó széndioxid-kibocsátást.

 

Virtuális, mégis van ökológiai lábnyoma

Ráadásul a vállalat még a digitális csúcstalálkozóhoz kapcsolódó energiafelhasználást is megbecsülte, és a Schneider Sustainability Impact (SSI) program részeként 7500 fa elültetésével 1100 tonna széndioxid-kibocsátást kompenzált. 

 

 

Rob McKernan, a Schneider Electric Secure Power Európai régióért felelős alelnöke a következőket nyilatkozta a kezdeményezésről: "Európai partneri csúcstalálkozónk az egyik példa arra, hogy a digitális technológiák hogyan tették lehetővé a vállalkozások számára az alkalmazkodást és a világjárvány kihívásainak leküzdését. Bár a virtuális jellegnek kevésbé nyilvánvaló következményei vannak a fenntarthatóságra nézve, hiszen nem kell például utazni, mégis vállalnunk kell a felelősséget, és foglalkoznunk kell a széndioxid-kibocsátás hatásával. Büszke vagyok arra, hogy a Tree Nation-nel való partnerségünkkel visszaadhatunk valamit a Földnek."

 

Hozzátette: "A világ legfenntarthatóbb szervezeteként küldetésünknek tekintjük, hogy segítsük és támogassuk partnereinket és a Schneider Electric megoldásainak végfelhasználóit saját fenntarthatósági törekvéseikben. Szeretnénk köszönetet mondani minden vendégünknek, akik nemcsak részt vettek és bekapcsolódtak a virtuális csúcstalálkozóba, hanem azzal is támogatták ezt a kezdeményezést, hogy sikeresen elültettek több ezer fát Európában".

 

Faültetés és egyéb fenntarthatósági törekvések

A faültetés az egyik legközvetlenebb módja annak, hogy kézzelfogható lépéseket tegyünk az erdőirtás és az ebből következő széndioxid-kibocsátás növekedése ellen. A Tree Nation szerint egyetlen fa a légkörből származó CO2 elnyelésével és tárolásával körülbelül 250 kg széndioxid-kibocsátást tud ellensúlyozni élete során.

 

A Schneider Electric régóta együttműködik a Tree Nationnel, hogy faültetéssel csökkentse a partner- és beszállítói tevékenységek környezeti hatásait, de számos egyéb fenntarthatósági programot is végrehajt. Zero Carbon Projectjében például nem kisebb feladatot tűzött ki célként, minthogy beszállító partnerei működésében a következő 5 évben jelentősen, 50 százalékkal csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05