SOS Gyermekfalvakat támogatott a Xiaomi

forrás: Prím Online, 2021. december 24. 16:00

A világ egyik legnagyobb okoseszköz fejlesztője és gyártója a mindennapi életben hasznos és innovatív eszközökkel kívánja segíteni, illetve könnyedebbé tenni a nehéz sorsú, a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekek mindennapjait. 

300 gyermek számára lehet örömtelibb a karácsony és szórakoztató pillanatokban gazdagabb a 2022-es év köszönhetően annak, hogy a Xiaomi Magyarország okostévéket, projektorokat, okosporszívókat, valamint okos légtisztókat adományozott az SOS Gyermekfalvaknak. A mai digitális korban az okos eszközök kulcsszerepet töltenek be a gyermekek és fiatalok nevelésében, hiszen segítik a kapcsolattartást, elsődleges kellékei a szórakozásnak és az oktatásnak, sőt akár a tiszta, biztonságos környezet megteremtéséhez is hozzájárulhatnak – legyen szó akár egy meghitt, családi otthonról vagy egy gyermek- és családsegítő intézményről.

 

Ez a szellemiség vezette a Xiaomi-t, amely a világ legnagyobb kereskedelmi AIoT platformjával büszkélkedhet, és amely a világ egyik vezető elektronikai eszköz gyártójaként úgy döntött, összesen mintegy 2 millió forint értékben adományoz okoseszközöket – a többi között légtisztítókat, robotporszívókat, projektorokat és okostelevíziókat – az SOS Gyermekfalvak számára. 

 

 

„110 nevelőszülőnk összesen 46 városban gondoskodik olyan gyerekekről, akikről nem tudott, vagy nem akart megfelelően gondoskodni vérszerinti családjuk. Ahány gyerek, annyi egyedi történettel találkozunk, annyi egyedi szükséglettel és igénnyel szembesülünk. A nevelőszülők mellett számos kolléga a családjaink mellett, értük, a közvetlen környezetükben dolgozik. Segíti őket mentálisan, szakmailag. A legnagyobb segítség talán ebben az időszakban a felajánlott termékek közül a légtisztítók, hiszen kollegáink esetében létszükséglet a családokkal a személyes kapcsolattartás, amit -amikor a szabályok engedik- a legnagyobb óvatosság mellett végzik, de elkerülhetetlen a találkozás. Ugyanez a helyzet azokkal a kollegákkal, akik pl. az átmeneti krízis otthonban folyamatos jelenléttel kell dolgozzanak. Miattuk örülünk nagyon a felajánlott légtisztítónak, hisz őket tudhatjuk nagyobb biztonságban. A fiatalok otthonában pedig biztos nagy örömet fog okozni az okostelevízió és a porszívó is, bár lehet jobban örülnénk, ha ez utóbbi tevékenységet azért nem váltaná ki 100%-ban ez az eszköz, hisz feladatunk az, hogy kellően felkészítsük az önálló életre a kilépő fiatalokat” - mondta mosolyogva Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

 

„A Xiaominál rendkívül fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a helyi közösségeket, ez nemcsak az ünnepek idején, de egész évben prioritás számunkra. Meggyőződésünk, hogy gyermek és gyermek között nincs különbség, valamennyiüknek van kedvenc mese- vagy sorozathősük, tévéműsoruk, filmjük. Örülünk, hogy az SOS Gyermekfalvak lakóinak és dolgozóinak meglepetést okozhatunk az adományunkkal. Bízunk benne, hogy innovatív termékeink hozzájárulnak majd ahhoz, hogy az eszközök révén még jobban érezhessék magukat a közös programok során” – fejtette ki az eszközök átadásakor Wagner Tibor, a Xiaomi Magyarország Country Managere.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50