Bankszektor konferencia

Új utak, új stratégia és új fejlesztések

forrás: Prím Online, 2022. március 24. 15:28

Nem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy az elmúlt időszakban Magyarországon mennyi változás ment végbe és milyen volumenű fejlesztések történtek a pénzügyi szektorban. Megkezdődött az azonnali fizetések rendszerének bevezetése, így érthető módon fogalmazódik meg a szektor szereplői részéről a következő kérdés: „Tudjuk, hogy van infrastruktúra, de mikor és hogyan kezdünk el végre erre szolgáltatást építeni?”

Az IIR Magyarország éves Bankszektor konferenciáján az iparágat érintő változások és újítások kerülnek megvitatásra április 20-21-én.

 

A rendezvény egyik központi témája a szakembereket jelenleg nagyon is foglalkoztató és érintő open banking – nyílt bankolás témaköre áll, hiszen „Data is the new gold!”, mondják már régóta.

 

 

A konferencián továbbá kiemelten foglalkoznak az előadók a hitelezés kapcsán felmerült kérdésekkel; az emelkedő kamatpályának a jelzálogpiacra és a megtakarításokra gyakorolt hatásáról. Továbbá azzal, mi állhat annak hátterében, hogy „Sokadik éve csúcsokat dönt a hitelkihelyezés, ezzel párhuzamosan folyamatosan nőtt a lakások ára!”

 

Részletesen bemutatásra kerülnek a legígéretesebb fizetési megoldások: a már itthon is használható különböző online fizetési lehetőségek, és a még csak külföldön elérhető ’buy now pay later’ fizetési megoldás.

 

Továbbá előadást hallhatnak a résztvevők a moratórium bevezetése kapcsán a „Kamatkockázat kamatstoppal, vagy kamatfixálással?” témakörében is.

 

Az előadások során részletesen bemutatásra kerül, hogy milyen hatással voltak a kormányzati támogatások (CSOK, Babaváró hitel, Otthon-fejújítási program) a lakossági hitelezésre, illetve választ keresünk arra a kérdésre, hogy bár jelenleg a lakáshitelezés és lakáspiac új csúcsokon van: szükséges-e beszélnünk a túlértékeltség és túlhitelezés kockázatáról?

 

A fent említett témákról többek között az alábbi cégek szakembereitől hallhatnak előadásokat: BISZ Zrt., Erste Bank Hungary Zrt., K&H Csoport, Magyar Nemzeti Bank, OTP Bank Nyrt., Wolters Kluwer Hungary Kft.

 

Amennyiben Ön is naprakész információkat szeretne kapni a banki szektort érintő kérdésekről, csatlakozzon a résztvevői körhöz. A konferencia hivatalos weboldalán megtekintheti a folyamatosan frissülő programot és tájékozódhat a regisztrációs lehetőségről. 

 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09