Kommunikációs megoldásokat mutat be a HMS az akkumulátorpiac számára

forrás: Prím Online, 2022. április 4. 18:52

A HMS Networks számos kommunikációs megoldást mutat be a gyorsan bővülő akkumulátorpiac számára. Az akkumulátoros energiatároló rendszerek (BESS) kommunikációs képességeket igényelnek az akkumulátorokhoz és a perifériákhoz való csatlakozáshoz, az elektromos hálózattal való kommunikációhoz, a rendszerek távoli felügyeletéhez és még sok máshoz.

Az Akkumulátoros Energiatároló Rendszer (BESS) lehet az egyik kulcsa az energiaválság megoldásához és a világ fenntarthatóbbá tételéhez. Mivel a zöld energiaforrások, például a szél és a nap nem mindig állnak rendelkezésre, a nagy akkumulátorparkok lehetővé teszik a felhasznált energia tárolását, amikor nem süt a nap, vagy nem fúj a szél.

 

 

A BESS-nek kommunikálnia kell 

Az akkumulátoros energiatároló rendszerek akkumulátorcellákból állnak, amelyeket akkumulátorcsomagokká kombinálnak. Ezeket aztán konténerekké lehet kombinálni, amelyek több futballpálya méretű akkumulátorparkokat alkothatnak. A rendszerek új vagy újrahasznosított elemeket használhatnak, és sok különböző alkotóelemből állnak össze. Ezeknek a nagy akkumulátorparkoknak azonban átfogó kommunikációs képességekre van szükségük a működéshez. A HMS most egy átfogó kommunikációs megoldáscsomagot kínál erre az alkalmazási területre.

 

CAN-alapú eszközök hibamegelőzése és hálózatba kapcsolása

Mivel az akkumulátorpiac fő hajtóereje az autóipar, a CAN számos rendszerben számít választott kommunikációs szabványnak. A HMS itt kommunikációs megoldások széles portfólióját kínálja az Ixxat márkán belül – PC-csatlakozáshoz, hálózatosításhoz, vonalbővítéshez, galvanikus leválasztáshoz és még sok máshoz.

 

A hálózatépítésben kulcsfontosságú az alkatrészek védelme, mind a külső forrásokkal (például villámcsapás), mind a rendszerrel kapcsolatos problémákkal (AC/DC zaj) szemben. Az eszköz védelme elengedhetetlen a sérülések elkerülése érdekében.

A HMS Ixxat termékei CAN-alapú hálózatkezeléshez és eszközvédelemhez.
 

Hálózati átjárók

Az akkumulátoros energiatároló rendszerek gyakran különböző iparágak különféle berendezéseit kombinálják egyetlen alkalmazáson belül – akkumulátorokat, BMS-eket, PLC-ket, tűzérzékelő egységeket vagy légkondicionálókat. A különböző berendezések kombinálásához különféle protokollokat és hálózati szabványokat kell összekapcsolni. A CAN, Modbus, BACnet, KNX és más protokollok egyszerűen összekapcsolhatók a HMS intelligens átjáróin keresztül, amelyek kezelik a mindennél fontosabb adatcserét, ugyanakkor a központi vezérlést is lehetővé teszik.

 

 Ezek az átjárók ezenkívül szelektíven szűrhetik, leképezhetik és szükség esetén manipulálhatják az adatokat a lehető legjobb adatcsere megvalósítása érdekében.


A HMS hálózati átjárói jól használhatók a BESS-ben.
 

Felhő/SCADA kapcsolat és távoli hozzáférés

A felhőmegoldásokhoz vagy SCADA-rendszerekhez való csatlakozáshoz is intelligens hálózatra van szükség. Ezt a kapcsolatot a HMS SG (Smart Grid) átjáróival lehet létrehozni, amelyek támogatják az energetikai és az ipari terepibusz-protokollokat, valamint a felhőkapcsolathoz szükséges protokollokat.

 

Az SG-átjárók központi vezérlést, valamint távoli hozzáférést tesznek lehetővé a prediktív karbantartáshoz, naplózáshoz vagy adatvizualizációhoz a HMS-tulajdonú WEBfactory i4SCADA megoldásával. Az SG-átjárók robusztus kiberbiztonsági szolgáltatásokat is nyújtanak, mint például a tűzfal, az OpenVPN, a TLS titkosítás és a felhasználókezelés. Ezek a védelmi intézkedések elengedhetetlenek a kibertámadások elleni védelemhez.



 Az Ixxat SG-átjárók az energia- és az ipari protokollok közötti kommunikációt kezelik, míg a WEBfactory i4SCADA nagymértékben adaptálható adatvizualizációt tesz lehetővé.

 

„Az akkumulátoros energiatároló rendszerekben gyorsan növekvő keresletet látunk a kommunikációs megoldások iránt, mivel a társadalom egésze a fenntarthatóbb energiaforrások, például a szél- és a napenergia felé fordul – jelentette ki Alexander Hess, a HMS Ixxat üzletágának vezérigazgatója. – A BESS rendszerek működéséhez kommunikációra van szükség, a HMS pedig ipari kommunikációs megoldások széles portfólióját kínálja az ezekben a rendszerekben felmerülő kommunikációs problémák megoldására.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09