Csehországban és Szlovákiában terjeszkedik a Webshippy

forrás: Prím Online, 2022. május 8. 14:35

A Webshippy bejelentette, hogy még 2022-ben Szlovákia és Csehország területén is biztosítani fogja partnerei számára piacvezető fulfillment szolgáltatásait. A teljeskörű logisztikai szolgáltatás komoly lehetőséget rejt magában a hazai webshopok számára a külpiacokra való terjeszkedés és értékesítés terén.

Az elmúlt időszak hatalmas növekedést eredményezett itthon az online kereskedelemben, hiszen csupán 2021-ben 30% feletti volt az e-commerce piac növekedése. A magyarországi piacon számtalan kiváló webáruház van jelen, melyek számára a nemzetközi értékesítés kínál potenciális lehetőséget a további növekedésre. Ezt biztosítandó, Magyarország piacvezető fulfillment szolgáltatója, a Webshippy első lépésben Csehország és Szlovákia területén bővíti robotizált fulfillment center hálózatát. 

 

A nemzetközi e-commerce piac hatalmas vásárlóbázist kínál a hazai webshopoknak, akik azonban eddig nehezen tudták felvenni a versenyt a helyi webáruházakkal az érintett országokban.

 

“A szolgáltatók eddigi hátránya főként annak volt köszönhető, hogy a nemzetközi szállítási díjakkal kellett versenyezniük, míg a helyi webáruházak számára a kedvezményesebb, helyi díjszabás állt rendelkezésre. Ezen a helyzeten változtat a Webshippy, újonnan megnyíló cseh és szlovák teljesítési központjainak köszönhetően” – mondta Perényi András, a Webshippy ügyvezető igazgatója.

 

 

Az új raktárak által kialakuló fulfillment hálózat biztosítja a magyar webshopok számára, hogy helyi szállítási árakon és helyi szállítási idővel szálljanak be a versenybe. A fejlesztésnek köszönhetően az itthon már működő mesterséges intelligencia által vezérelt robotrendszer és a hibamentes rendelésteljesítés is elérhetőek lesznek az új piacokon.

 

“A Webshippy online nagykereskedelmi piactere, a Marketplace több tízezer termékkel várja a magyar webshopokat a cseh, illetve szlovák piacokon is. Ennek köszönhetően a webshopok kockázat nélkül megkezdhetik az értékesítést az érintett régiókban, hiszen a Marketplace termékek értékesítésénél csak akkor kell fizetni a termék után, ha a vásárló már leadta a rendelését” – tette hozzá Perényi András.

 

A Magyarországon elsőként bevezetett Prio szolgáltatás szintén elérhetővé válik az év második felében, melynek köszönhetően a webáruházak aznapi, akár órán belül történő kiszállítást kínálhatnak vásárlóik számára Csehországban és Szlovákiában. 

 

A Webshippy innováció díjas szoftverével a vásárlók maguk választhatják ki a számukra legideálisabb rendelésteljesítést, ezáltal biztosítva rugalmas, megbízható és igényeikhez alkalmazkodó szállítási opciót.

 

A Webshippy nemzetközi terjeszkedésének keretében az elkövetkezendő években számos jelentős európai országban nyílnak majd újabb teljesítési központok, melyeket egy hálózatba összekötve jön létre Európa legmodernebb és legdigitalizáltabb fulfillment center hálózata.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50