A Dell Technologies a kereskedőknek is lehetőséget biztosít az edge fejlesztésére

forrás: Prím Online, 2022. május 9. 17:26

A Dell Technologies  bejelentette, hogy bővíti az edge megoldásait, amelyek segítségével már a kereskedők is rövid idő alatt fejleszthetik szolgáltatásaikat a gyűjtött adataik segítségével. Az edge technológiák segítenek lépést tartani az iparági elvárásokkal és jobb ügyfélélményt biztosítanak. 

 

•  A Dell Validated Design for Retail Edge segít a kereskedőknek egyszerűsíteni az edge infrastruktúrát és megkönnyíti az új alkalmazások bevezetését 

•  Dell Technologies Customer Solution Centers innovációs laborok segítségével az ügyfelek gyorsan és hatékonyan alakíthatnak ki egyedi edge megoldásokat

•  Az Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.0 egy nyílt forráskódon alapuló hálózati operációs rendszer. Például a SONiC 4.0 leegyszerűsített hálózati infrastruktúrájával a kereskedők egyetlen, egységes felületen, könnyedén képesek kezelni az infrastruktúrájukat az adatközpontjuktól kezdve a kereskedelmi egységeken át a további peremhálózati helyekig

 

Az S&P Global Market Intelligence részeként működő – és a Dell által megbízott – 451 Research nemrég készített felmérése szerint az ilyen megoldások térnyerése folytatódik a közeljövőben. A kereskedők 77 százaléka a következő két évben az edge bevezetésének jelentősen növekedésére számít.* Holisztikus szemlélet nélkül azonban a több országon és helyszínen átívelő új technológiák bonyolult, silószerű megoldásokhoz vezethetnek, amelyek miatt az egekbe szökhetnek egy-egy kereskedő informatikai felügyeleti költségei. A Dell új lehetőségei egyesítik az edge technológiákat, így a kereskedők könnyen kezelhetik és skálázhatják az infrastruktúrájukat az adatközpontoktól az edge-ig. Emellett bevezethetik a partnerektől származó bolti és digitális, mesterséges intelligencián alapuló alkalmazásokat, hogy jobb vásárlói élményet biztosítsanak.

 

 

„A kereskedők egyre jobban támaszkodnak az informatikában elérhető technológiákra és az adatokra az edge-en, hogy személyre szabottabb ügyfélélményt biztosítsanak. Ezzel jobb üzleti eredményeket tudnak elérni, ugyanakkor megnöveli a silószerű technológiák egyesítésének igényét. Segítünk a kereskedőknek abban, hogy könnyedén összevonják ezeket a technológiákat. Célunk, hogy a vállalatok a keletkezési helyükön elemezhessék az adatokat, így gyorsabb döntéseket hozhassanak, illetve a boltok vásárlói és az alkalmazottak is pozitív élményekkel gazdagodjanak” – mondta Gil Shneorson, a Dell Technologies edge megoldásokkal foglalkozó munkacsoportjának vezető alelnöke.

 

A kereskedelmi edge egyszerűsítése a jobb üzleten belüli működésért

A Dell Validated Design for Retail Edge leegyszerűsíti és egyetlen infrastruktúra-csomagban egyesíti a kereskedelmi edge infrastruktúráját és alkalmazásait a hatékony bevezetés, felügyelet és támogatás érdekében. A megoldás a VMware Edge Compute Stack integrációval egyetlen felügyeleti nézetet biztosít a kereskedelmi telephelyek peremhálózati informatikai eszközeihez. Így könnyedén nyomon követhető a rendszer állapota, lehetséges az alkalmazások fejlesztése és kezelése, valamint a rendszer biztonságosan skálázható további telephelyekre. A megoldás támogatja az MI alapú alkalmazásokat a Deep North intelligens videóelemző platformjával, így a kereskedők az adatokból kinyert információk segítségével továbbfejleszthetik az üzleten belüli vásárlói élményt.  Ezt tehetik például a termékelhelyezések optimalizálásával, a termékveszteség megakadályozásával, a készletek nyomon követésével, a pénztárnál kialakuló hosszú sorok elkerülésével és a munkavállalók olyan helyekre történő beosztásával, ahol a legtöbbet tehetik a vásárlókért. 

 

 

A Dell további edge fejlesztéseket jelentett be infrastruktúra portfóliójában, amelyek segítségével a cégek leegyszerűsíthetik az üzembe helyezést, és több értékre tehetnek szert:  

•  Az ügyfelek és partnerek koncepciókat dolgozhatnak ki és együttműködhetnek az edge technológiákon és alkalmazásokon a Dell Technologies Customer Solution Centers innovációs laborjaiban. A Round Rock városában, Texas államban található új laborral az együttműködési központok lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy kipróbálják a meglévő edge technológiákat, és egyéni proof-of-concept megoldásokat tervezzenek. Ezekkel a megoldásokkal jobban tudják kezelni a kereskedelem, a gyártóipar, az egészségügy és más ágazatok cégeinek egyedi munkafolyamatait. A kereskedők például a gyors és egyszerű edge telepítések érdekében validálhatják és tesztelhetik a készletkövetelési megoldásokat az üzletekben történő bevezetés előtt.

 

•  Az Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.0 egy hálózati operációs rendszer, amely méretezhető és agilis, nyílt forráskódon alapul, adatközpontokon és edge-en is használható. A több telephelyet összekötő hálózati switchek segítségével az ügyfelek képesek üzembe helyezni, kezelni és felügyelni a peremhálózatot a már ismert adatközpont-eszközökkel. Az új megoldás egyszerűbb üzemeltetést, nagyobb rugalmasságot, valamint kibővített üzletmenet folytonosságot és katasztrófa-helyreállítási lehetőséget biztosít. Például a SONiC 4.0 leegyszerűsített hálózati infrastruktúrájával a kereskedők egyetlen, egységes felületen, könnyedén képesek kezelni az infrastruktúrájukat az adatközpontjuktól kezdve a kereskedelmi egységeken át a további peremhálózati helyekig.

 

A Dell kereskedőknek kínált edge megoldásai a Dell folyamatosan bővülő peremhálózati portfóliója legújabb tagjai, amelyek kiegészítik a Dell Validated Design for Manufacturing Edge-et, és hamarosan támogatja a Digital Performance Managementet, a PTC legújabb ThingWorx-alapú megoldását. A Dell ProDeploy és ProSupport szolgáltatásnak köszönhetően a kereskedők gyorsabban helyezhetik üzembe az edge megoldásokat. Támogatásukat a több mint 60 000 elkötelezett szakember és partner segíti, akik több mint 170 országban vannak jelen.

 

Elérhetőség

•  A Dell Validated Design for Retail Edge 2022 júniusában lesz világszerte elérhető.

•  A Dell Technologies Customer Solution Centers innovációs laboratóriumaiban a proof-of-concept és teszthető edge-megoldások ma az írországi Limerickben és Szingapúrban, később pedig a texasi Round Rockban állnak rendelkezésre. 

•  Az Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.0 2022. április 28-tól világszerte elérhető.

•  A Dell Validated Design for Manufacturing Edge a PTC-vel, a Digital Peformance Management támogatásával még ebben az évben lesz globálisan elérhető.

Kulcsszavak: edge Dell Technologies Dell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05