Ismét élőben rendezik meg Budapesten Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

forrás: Prím Online, 2022. május 18. 13:48

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

A hosszú COVID-szünetet követően idén ismét személyesen találkozhatnak a nemzetközi techvilág szereplői a Craft Conference-en, mely az utóbbi években a régió legjelentősebb technológiai- és szoftverfejlesztési trendekkel foglalkozó eseményévé nőtte ki magát. Május végén-június elején a budapesti Vasúttörténeti Parkba várja a szakmabelieket a világ minden tájáról a szervező CraftHub, melynek célja egy olyan közösségi platform létrehozása, ahol a junior és szenior kódolók mellett az üzleti elemzők, projektmenedzserek, illetve a technológiai területen tevékenykedő közép- és felsővezetők is tapasztalatot cserélhetnek. „A program összeállításakor minden évben vezérlő elvünk, hogy minél szélesebb közönség kaphasson számára értékes útravalót a Craft-tól. Szeretjük, hogy egyre színesebb a résztvevők köre: a szoftveresek nyitnak az üzleti- és szervezeti fókuszú témákra, míg a menedzserek egyre inkább érdeklődnek a legújabb fejlesztői trendek iránt. Tükrözve azt, ahogyan a legújabb vállalati technológiai fejlesztések már elképzelhetetlenek az fejlesztői és üzleti oldal szoros együttműködése nélkül” – mondja Baccifava Médea, a szervező CraftHub egyik alapítója.

 

 

Nagy teljesítményű csapatok, mikroszervíz és élvonalbeli technológiák

A Craft Conference talán legnagyobb erőssége az egyedülállóan sokszínű, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő előadói gárda: a programban egyaránt szerepelnek az olyan nagyágyúk, mint a Google, az EPAM, az eBay vagy éppen a NASA szakértői, miközben az akadémiai pályán kutatók, független tanácsadók, napi szinten kódolók és a technológia legkisebb és legkülönlegesebb szeleteit képviselők is megosztják tapasztalataikat és gyakorlati tippjeiket. Szó lesz a mikroszervíz architechtúrákról, az üzleti intelligencia fejlesztésének új irányairól, a gépi tanulás szerepéről az adaptív vállalati struktúrákban, agilitásról és hatékony csapatépítésről minden mennyiségben, de fókuszba kerülnek a nyílt forráskódú rendszerek biztonsági kérdései is, és kiderül, hogy milyen szerepe lehet az empatikus vezetésnek a kódolásban és a tesztelésben. 

 

Inspiráló beszéddel érkezik többek között Kelsey Hightower, a Kubernetes egyik legbefolyásosabb embere; Kevlin Henney, a szoftverfejlesztés talán legeredetibb és legprovokatívabb gondolkodója; az eBay, a Google és a WeWork berkeiben „nevelkedett” Randy Shoup, illetve Smruti Patel, aki óriási tapasztalattal rendelkezik a nagy teljesítményű csapatok építésében és vezetésében. Az előadások mellett az érdeklődőknek lehetőségük lesz jobban elmélyülni egy-egy számukra érdekes témában, a konferenciát ugyanis egy workshop-sorozat is kiegészíti, melyre külön regisztrálhatnak a tanulni vágyó szakmabeliek. A fesztivál teljes időtartama alatt vállalati standoknál találkozhatnak a résztvevők a Craft céges partnereivel – köztük a gyémánt fokozatú szponzor Tesco Teschnology-val is –, akik játékokkal és más programokkal várják a „kraftozókat”. A konferencia 2022-ben ismét visszatér az egyedi hangulatú Vasúttörténeti Parkba, ahol számos érdekesség mellett a népszerű kisvasutat is használhatják a résztvevők.

 

 

Soha vissza nem térő alkalom: egy asztalnál a világ legjobbjaival

Habár a Craft Conference mindkét napja a közösségi programok, a tudásmegosztás és a kapcsolatépítés jegyében zajlik, a szervezők mégis igyekeznek különleges alkalmakat teremteni arra, hogy a résztvevők maradandó élményekkel és tapasztalatokkal zárhassák az eseményt. Idén az esti bulik kiegészülnek a nulladik napon az Előadók Vacsorájával, melyen egy szerencsés konferenciavendég is részt vehet, és együtt vacsorázhat a világ legnevesebb techguruival. A Craft csapata idén is nagy hangsúlyt fektet a jótékonyságra, a fenntarthatóságra és a diverzitásra: az ételpazarlást a Budapest Bike Maffia közreműködésével kerülik el, az esemény alatt pedig végig repoharakat használnak, hogy elkerüljék a felesleges hulladéktermelést. Emellett a Women in Craft nevű program keretében ezúttal is olyan szakmabeli hölgyeket támogatnak, akiknek valamilyen oknál fogva egyébként nem lenne lehetőségük részt venni a konferencián, így 10 offline és 20 online jegyet osztanak ki a jelentkezők között. 

 

„Mindenkinek igyekszünk megfelelő opciót nyújtani, hogy minél többen találkozhassunk személyesen is: vannak diákjegyeink, de csoportos és nagycsoportos belépők is. Azt hiszem, túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy fergeteges hangulatra és nagy pezsgésre számítunk az idei Craft-on. Két éve vár arra a közösségünk: kiállítók, szervezők és fejlesztők egyaránt, hogy végre személyesen is találkozhassunk, elmesélhessük, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodtunk az elmúlt időszakban és önfeledten tekinthessünk a szakmai jövőbe” – teszi hozzá Baccifava Médea.

 

Regisztrálni az esemény weboldalán tudnak az érdeklődők.

Kulcsszavak: Craft Conference CraftHub

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09