Brutál forgalommal indult az első magyar decentralizált kriptotőzsde

forrás: Prím Online, 2022. május 25. 11:14

Egy megbízható kriptotőzsde választása, mely támogatja a magyarországi ügyfeleket, van rajt elegendő likviditás, kereskedési pár, és extra funkció, nem könnyű feladat. Ám nem lehetetlen! Az első olyan magyar kriptotőzsde, amely decentralizált alapon működik, ráadásul még bányászathoz is használható, nemrég brutális forgalommal startolt el a piacon, ezzel is felkeltve a vevők érdeklődését.

Decentralizált, azaz központi szereplő nélküli kriptotőzsdét indított a leghíresebb magyar digitális pénz, a Hungarian Vizsla Inu (HVI) csapata. A VizslaSwap nevű új felületen végig a felhasználók birtokában maradnak az ott használt kriptovaluták, senki más nem rendelkezhet felettük. Mint kiderült, már az első napokban többszázezer dollár került elhelyezésre a poolokban, a VizslaSwap token piaci értéke pedig hamar meghaladta a félmilliárd forintot.

 

 

És hogy miért számít ekkora forgalom különlegesnek ezen a piacon?

 

“Mert nem egy bizonyos szervezet kezeli az emberek pénzét. A decentralizált tőzsdén nincs központi szereplő, akinek fennhatósága lenne a kriptovaluták felett. Itt végig az emberek kezében van a saját kriptovalutájuk” – mondta Pálmay Dániel, a VizslaSwap megalkotója, aki arról is beszélt, hogy véleménye szerint a magyarok mennyire nyitottak a kriptopiacra.

 

“Ahogy az egész világ, úgy a magyarok is érdeklődően állnak a dologhoz. Friss projektekben gondolkodnak, melyekben rugalmasan, még ha “kicsiben” is, de részt tudnak, és akarnak venni. Kereskedni bármilyen valutával lehet, amit a BNB Smart Chain rendszer támogat, stakelni (egy olyan folyamat, amely során a felhasználó a kriptovaluta tárcájában lévő eszközeinek egy részét zárolja, hogy ezzel a proof-of-stake blokklánc hálózat működését támogathassa) viszont csak azokat, akiket listázunk. Egyenlőre csak a partnertokenek ezek, de már jelentkeztek páran, hogy szeretnének listázódni. Célunk, hogy elérjük az ApeSwap, vagy a ShibaSwap szintjét. Ők hasonló módon indultak, mint mi, tehát reális a vágyunk, főleg mivel Közép-Európában egyediek vagyunk” – tette hozzá a szakember.

 

 

Kriptobányászat bányászgépek nélkül

A jövőnek tekintik a bányászgépmentes működést, amivel jelenleg Ethereumot és LiteCoint is lehet már „bányászni” a VizslaSwap Tokennel. Nem hiába híjuk bányászatnak, hiszen itt is blokkjutalmakra tehetünk szert és ami különösen érdekes, hogy jelenleg jobban megéri, mint a hagyományos módon.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05