Üllőn nyitotta meg első európai gyártóüzemét a Lenovo

forrás: Prím Online, 2022. június 15. 21:46

A Lenovo hivatalosan is megnyitotta első gyártóüzemét Európában. Az Üllőn található gyár elsősorban szerver-infrastruktúra, tárólórendszerek, valamint csúcskategóriás PC-munkaállomások építésére összpontosít, amiket az egész európai, közel-keleti és afrikai régióban értékesít.  

A beruházás, mely keretében a Lenovo kiterjeszti nemzetközi gyártási tevékenységeit, jelentős gazdasági potenciált jelent mind a magyarországi magán-, mind pedig az állami szektor számára a megnövekedett termelési kapacitás, a helyi beszállítókkal való együttműködés megnövekedett lehetőségei és az új munkahelyek teremtése révén. A gyár már több mint 1000 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat különböző mérnöki, vezetői és operatív munkakörökben, és a létszám tovább fog növekedni, ahogy a létesítmény a teljes kapacitás felé halad.

 

 

Az erős infrastruktúra, a képzett munkaerő és az Európa közepén elhelyezkedő Magyarország tökéletes helyszínt biztosít a Lenovo első európai saját gyártóüzemének. Emellett a Lenovo beruházásának egy részét a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) helyi kormányzati ösztönzőkkel támogatta. 

 

"A Lenovo globális gyártási és ellátási lánc stratégiájának részeként nagy örömünkre szolgál, hogy új, saját gyártóüzemet nyitunk Üllőn. Ez a bejelentés határozott helyet biztosít Magyarországnak a Lenovo gyártási helyszínei között a világ minden táján. Erre rendkívül büszkék vagyunk, mivel Magyarország rendkívül jó összeköttetéssel rendelkezik, amely közelebb visz minket európai ügyfeleinkhez. Helyi szempontból a saját gyártóüzemünk megnyitása pozitív hatással lesz a munkahelyekre és a tágabb ökoszisztémára, amely egy új gyártóüzem létrehozásával jár." – mondta el Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója. 

 

 

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója hozzátette: "Nagy örömünkre szolgál, hogy a Lenovo, a globális gyártásban nagy múltra visszatekintő iparági vezető vállalat úgy döntött, hogy együttműködik velünk, és Magyarországra telepíti új létesítményét. Most, hogy a gyártóüzem hivatalosan is megnyílt, arra számítunk, hogy a helyi beszállítók számára is új együttműködési lehetőségek nyílnak meg, amelyek hozzájárulnak Magyarország virágzó gazdasági környezetéhez."

 

 

A két három emeletes épületben közel 50 000 négyzetméteren működő új létesítmény a Lenovo egyik legnagyobb gyártóüzeme. A gyártósor naponta több mint 1000 szervert és 4000 munkaállomást képes gyártani – mindegyiket kifejezetten az ügyfelek igényeire szabva. Az innovatív automatizálási képességek mindenhol megtalálhatóak, beleértve az első osztályú épületirányítási rendszert, amely az üzemben és a logisztikai területen működik a hőmérséklet, a páratartalom, az eszközök állapotának és a DIMM robotok címkézésének nyomon követésére. Ez lehetővé teszi a Lenovo számára a termékek optimális minőségellenőrzését.

 

 

Az új, kifejezetten erre a célra épített épületet 0,5 megawatt kapacitású napelemekkel szerelték fel, ami egy kisebb falu energiaellátásához elegendő. Az eszközök helyi gyártása drámaian csökkenti a termékek szállítási idejét és távolságát, így hatékonyabb és fenntarthatóbb áruszállítási lehetőségeket biztosít. Mindez az innovatív gyártási folyamatokkal – mint például a Lenovo szabadalmaztatott alacsony hőmérsékletű forrasztási eljárása – együttesen segíti a Lenovot a tudományosan megalapozott klímacéljainak elérésében.

 

A magyarországi létesítmény része a Lenovo globális gyártási és ellátási lánc stratégiájának, amely a világ több mint 35 gyártóhelyéről – többek között Argentínából, Brazíliából, Kínából, Németországból, Magyarországról, Indiából, Japánból, Mexikóból, az USA-ból és Magyarországról – 180 piacra szállít. A Lenovo széles körben ismert globális hibrid gyártási modelljéről, amely magában foglalja a házon belüli és a bérgyártás együttes alkalmazását. Ez a metódus a vállalat versenyelőnyének egyik legfontosabb forrása, amely nagyobb hatékonyságot és ellenőrizhetőséget biztosít a termékfejlesztés és az ellátási lánc működése felett, lehetővé téve az ügyfelek igényeinek hatékonyabb kielégítését. 

 

 

Az elmúlt egy évben a Lenovo hét helyet ugrott előre, így idén májusa óta már a 9. helyen áll a Gartner Global Supply Chain Top 25 2022-es listáján. Az elismerés kiemeli a Lenovo vezető szerepét a globális ellátási lánc közösségében, mint célorientált szervezet és operatív kiválósági központ.

 

A Lenovo amellett, hogy új munkalehetőséget teremt Üllőn és környékén, továbbra is elkötelezetten támogatja a helyi közösséget olyan kezdeményezésekkel, mint a helyi iskoláknak és jótékonysági szervezeteknek nyújtott technológiai adományok.

Kulcsszavak: +céginfó Lenovo

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05