Az LG csatlakozik a Home Connectivity Alliance-hez

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 28. 10:09

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy csatlakozott a Home Connectivity Alliance (HCA) nevű szövetség igazgatótanácsához, amely nyitott együttműködések és innovációk révén törekszik magasabb szintű okosotthon-élményt nyújtani a felhasználóknak.

A 2022-ben alapított, számos intelligens otthoni megoldásokat gyártó céget tömörítő szövetség célja, hogy biztonságos és egymással kompatibilis eszközökből álló, összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát hozzon létre. Az LG mellett mintegy 13 globális márka, köztük a Samsung, az Arçelik, az Electrolux, a Haier, a GE Appliances és a Trane Technologies is tagja a szövetségnek. A szervezet a márkák különféle eszközeinek és szolgáltatásainak zökkenőmentes kompatibilitását kívánja lehetővé tenni a felhő-felhő (C2C) interoperabilitásra vonatkozó iránymutatások kidolgozásával és végrehajtásával.

 

Azzal, hogy az LG a szövetség igazgatótanácsának tagja lett, lehetőség nyílik arra, hogy a felhasználók az LG ThinQ alkalmazásból kényelmesen vezéreljék a szövetség többi tagjának intelligens otthoni megoldásait, illetve, hogy az LG készülékeit más HCA-tagvállalatok okosotthon-platformjain keresztül is kezeljék.  

 

 

„Örömmel köszöntjük az LG-t a szövetség igazgatótanácsában, aki piacvezető vállalatként tudja és érti, hogy az interoperabilitás elengedhetetlen a valóban zökkenőmentes okosotthon-élményhez" – mondta Yoon Ho Choi, a Home Connectivity Alliance elnöke. „Globális tagszervezeteink tudását és tapasztalatait kihasználva tovább bővítjük az összekapcsolt otthonok lehetőségeit, és a fogyasztók számára könnyebb, kényelmesebb, intelligensebb életmódot biztosítunk."

 

„Nagyon örülünk, hogy csatlakozhattunk a Home Connectivity Alliance igazgatótanácsához, és izgatottan várjuk a közös munkát a hozzánk hasonlóan gondolkodó tagvállalatokkal" – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A csatlakozásról szóló döntés összhangban van az LG nyílt innovációk és együttműködések iránti elkötelezettségével, valamint azzal a céljával, hogy a vásárlóknak több lehetőséget és kényelmesebb megoldásokat kínáljon a hétköznapokban. Jól illeszkedik továbbá az LG víziójába arról, hogy a jövő összekapcsolt okosotthon-élményének fejlesztésében kulcsszerepet vállaljon.”

 

A 2022-es, szeptemberi IFA kiállításon az LG, és a berlini eseményen kiállítóként részt vevő többi szövetségi tag első ízben mutatja be a látogatóknak a legújabb intelligens otthoni megoldásaik márkák közötti átjárhatóságát.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09