Megérkezett Magyarországra az első okos vadriasztó

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 17. 10:09

Magyarországon a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente 40 ezer vadgázolás történhet, a balesetekkel járó személyi sérülések és gazdasági károk jelentősek. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó, ami a gépjármű alvázára rögzítve a beépített hangszórónak köszönhetően jelzi érkezésünket az állatvilágnak. A pénzvisszafizetési garanciával kínált termék hosszas előkészítés után 2022 szeptemberétől Magyarországon is elérhető.

A vadgázolás valós veszélyt jelent az utakon nemcsak tavasszal és nyáron, amikor rengeteg állat hagyja el a megszokott környezetét párzási ösztöne miatt, hanem ősszel és télen is. Az Országos Vadgazdálkodási Adattár statisztikái szerint leggyakrabban őzeket gázolnak el az autósok, de sok mezei nyúl és fácán is áldozatául eshet ilyen baleseteknek. Mivel az emberek nem minden vadgázolást jelentenek a hatóságoknál, az incidensek valós száma akár a 40 ezret is elérheti évente itthon.

 

Az úttestre kiugró állatok ellen sokáig nem volt valós megoldás, egy digitális vadriasztó viszont speciális technológiának köszönhetően helyezi minden eddiginél nagyobb biztonságba az autózókat.

 

 

A VIONN GO az első okos vadriasztó, amit a gépjármű alvázára szükséges rögzíteni. A termékben a beépített mozgásérzékelő figyeli az autó mozgását és az eszköz induláskor automatikusan bekapcsolódik. A VIONN GO menet közben a szintén beépített hangszórónak köszönhetően jelzi érkezésünket az állatvilágnak. Az innováció lényege, hogy a szélenergiával működő termékekkel ellentétben alacsonyabb sebességen is bekapcsol.

 

A készülék a gyártó által kifejlesztett hangfrekvenciát bocsát ki, ami már az autó érkezése előtt zavaróan hat a vadakra, ezért távol maradnak a hang forrásától. A VIONN GO minden körülmény között állja a sarat: mivel évszakálló, az eszköz használatával biztonságban utazhatunk az év 365 napján.

 

 

A termék belső energiaforrással működik, amire a gyártó két év garanciát vállal. Minden eszköz egyedi hologramos azonosítóval van ellátva, ezt kell vásárlás után regisztrálni a honlapon, ami után a cég két éven keresztül pénzvisszafizetési garanciát vállal egymillió forintig vadgázolás esetén. Az összeghatárt vadkárral kapcsolatos tanulmányok figyelembe vételével állapították meg.

 

Egy mégis bekövetkezett vad által okozott baleset esetén a keletkezett kárt öt munkanapon belül megtérítik ügyfeleiknek. Ez is jól mutatja, hogy az eszköz hatékonyságában a cég maximálisan megbízik.

 

A cég hazánkban 24 órás ügyfélszolgálatot működtet, a felszerelés során pedig technikai tanácsadással állnak a vásárlóik rendelkezésére.

 

A VIONN GO-val mostantól mindenki úgy utazhat, hogy nem bízza a véletlenre saját és családja testi épségét. A termék már Magyarországon is megvásárolható elérhető áron, kizárólag a cég hivatalos honlapján.

Kulcsszavak: VIONN GO vadriasztó

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36