Ez okoz rengeteg munkamegszakítást és készletpazarlást a gyárakban

forrás: Prím Online, 2022. október 11. 10:08

A gépkezelők jelentős része legalább 20 alkalommal feleslegesen szakítja meg a munkáját azzal, hogy törlő- és tisztítószerekért kell mennie, vagy ki kell dobnia a használt eszközt. Ez derült ki a higiéniai eszközöket gyártó Tork kutatásából. A tanulmány arra is rámutatott, hogy a gépkezelők gyakran a szükségesnél több tisztítókendőt vesznek magukhoz azért, hogy ne kelljen megszakítaniuk a munkát. Hogy segítse a vállalatokat a pazarlás elleni küzdelemben, a Tork létrehozta az ingyenes Tork Mozgási veszteség kalkulátort. Ezzel a vállalatok felmérhetik annak hatását, ha rossz helyen vannak elhelyezve üzemükben a tisztítókendők.

A lean gyártás* egyik alapelve, hogy csökkenteni kell a pazarlást a termelékenység növelése érdekében. A gépkezelők felesleges mozgása és a készletpazarlás akár olyan megoldásokkal is csökkenthető, amelyekre elsőre nem is gondolnánk. A világ egyik vezető higiéniai és egészségügyi cikkeket gyártó vállalata, az Essity Tork márkája felmérést végzett a témában azért, hogy elősegítse a termelési hatékonyság javítását. Az eredmények azt mutatják, hogy ha nem optimális a tisztítókendők elhelyezése az üzemekben, akkor az mozgás- és készletpazarlást generálhat, valamint stresszt okozhat a dolgozók körében.

 

 

A tanulmányból az alábbiak derültek ki:

• A gépkezelők 44%-a legalább 20 alkalommal szakítja meg a munkát azért, hogy elmenjen a tisztítókendőkért, vagy hogy kidobja a használtat.

• A gépkezelők 74%-a a feladathoz több tisztítókendőt vesz magához, mint amennyire szüksége van, azért, hogy ne kelljen minden alkalommal elmennie érte.

• A gépkezelők 69%-a állítja, hogy stresszt okoz neki, ha megszakítja a munkáját, amikor sok a tennivaló.

• A gépkezelők 90%-a állítja, hogy ha a közelben professzionális ipari tisztítókendőket biztosítanának számára, az segítené a munkahelyi szervezettséget és növelné a munkával való elégedettséget.

 

 

A Tork Performance adagolórendszert úgy tervezték, hogy minden feladathoz megfeleljen

A felvázolt problémára az a megoldás, ha a tisztítókendőket a munkaállomáson úgy helyezik el, hogy a gépkezelőknek ne kelljen messzire menniük értük. Mivel a gyártási környezetek eltérőek, ezért nehéz olyan megoldást találni, amely minden vállalatnak megfelel. Emiatt a Tork Performance adagolókat számos egyedi és rugalmas rögzítési lehetőséggel tervezték meg, így ott és úgy helyezhetők el, ahol és ahogyan a legnagyobb szükség van rájuk – a gépkezelő számára elérhető közelségben. Ezáltal kiküszöbölhető a tanulmányban említett mozgás- és készletpazarlás.

 

„A Tork 30 éves magyarországi működése alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk a különböző gyártási környezetekről, így nem csak a veszteségforrások azonosításában segíthetjük a vállalatokat, hanem megoldást is kínálhatunk a problémára. Innovatív termékeink segítenek kiküszöbölni a gépkezelők felesleges helyváltoztatását, és mérséklik a készletpazarlást, ezzel segítik a cégeket a fenntartható fejlődésben” – mondta el Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divízió kereskedelmi igazgatója.

 

Új, könnyen használható eszköz – Mozgási veszteség kalkulátor

A Tork kifejlesztett egy új, könnyen használható eszközt a pazarlás felmérésére: a Tork Mozgási veszteség kalkulátort. Ezzel a digitális eszközzel a vállalatok gyorsan átláthatják, hogy az adagolók elhelyezése milyen hatással van a gépkezelők napi munkájára.

 

_____________________

* Olyan termelési módszer, amelynek a célja a folyamatokban rejlő hibák, veszteségek kiküszöbölése révén a lehető leggazdaságosabb előállítás.

Kulcsszavak: Tork

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50