Korszerű tudás az állásszerzésért

forrás: Prím Online, 2022. december 2. 18:36

Folytatja nagysikerű képzési programját a Microsoft: a LinkedIn-nel együttműködve világszerte 10 millió embert terveznek bevonni olyan képzésekbe, amelyek a digitális szektorban nagyon keresett hat szakterületen kínálnak tudást, és ezzel jobb esélyt az elhelyezkedésre. 350 ingyenes kurzus indul hét nyelven, ezekben a szakmákban: ügyintéző, projektmenedzser, üzleti elemző, rendszergazda, szoftverfejlesztő, adatelemző. A bizonyítvány megszerzői LinkedIn jelvénnyel adhatják tudtára a munkaadóknak, milyen szakterületeken szereztek jártasságot.

A 2020-ban megkezdett Skills for Jobs kezdeményezés újabb mérföldkövét jelentette be a Microsoft és a LinkedIn: a „Korszerű tudás az állásszerzésért” („Skills for Jobs Learning Pathways”) képzési program keretében 350 ingyenes kurzust indítanak el és hat új bizonyítvány megszerzését teszik lehetővé hat olyan szakterületen, amelyekre jelenleg kimagasló a kereslet a digitális szektorban. A programban 50 000 LinkedIn tanulmányi ösztöndíjat fognak elérhetővé tenni, amelyekkel a résztvevők tanulmányi előrehaladását szeretnék támogatni.

 

 

A cél az, hogy világszerte 10 millió ember szerezzen képzettséget és tudást a legkeresettebb munkahelyek betöltéséhez. A mai bejelentés a Global Skills Initiative eddigi eredményeire épít, amelyek révén korábban 80 millió álláskeresőnek segítettek világszerte a digitális készségek elsajátításában. Magyarországon mintegy 12 000 ember fejlesztette tovább informatikai tudását 10 szakterületen a GitHub, a LinkedIn és a Microsoft közös képzési programjában.

 

A Microsoft most a LinkedIn és Burning Glass Institute adatait használta fel annak megállapításához, hogy melyik az a hat munkakör, amelyek iránt jelenleg a legnagyobb a kereslet a munkaerőpiacon. Az eredmények szerint az ügyintéző, projektmenedzser, üzleti elemző, rendszergazda, szoftverfejlesztő és adatelemző munkakörök betöltésére van jelenleg a legnagyobb igény.

 

 

Az új kurzusokat és az említett hat szakterületre vonatkozó bizonyítványokat hét nyelven teszi elérhetővé a Microsoft és a LinkedIn: a tananyag angol, francia, német, spanyol, portugál, egyszerűsített kínai és japán nyelven lesz hozzáférhető. A képzési program továbbfejlesztésekor a tervezők figyelemmel voltak a Microsoft azon irányelvére, amely szerint a gazdasági fejlődésnek lehetőleg mindenkire, minden társadalmi csoportra ki kell terjednie; a tudáshoz, technológiához és az érvényesülés lehetőségeihez mindenkinek egyenlő mértékben kell hozzáférnie a gyorsan digitalizálódó gazdaságban.

 

„Ahhoz, hogy a korszerű technológia valóban átalakítsa, versenyképesebbé tegye a hazai vállalkozásokat, képzett munkaerőre van szükség. Olyan munkatársakra, akik képesek az adatokból a gyors és hatékony döntéshozatalt támogató, értékes adatvagyont képezni; akik segítségével a technológiába befektetett pénzek megtérülnek a nagyobb üzleti eredményességben. A képzéseink által kínált képességekre ma azért is van nagy szükség, mert a világban tapasztalható gyors változásokra csak ezek birtokában lehet felkészülni.” – mondta el Szabó Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

 

A képzésekben résztvevők a meglévő, alapszintű digitális képességeiket és technológiai ismereteiket emelhetik haladó szintre, és olyan bizonyítványra tehetnek szert, amely növeli az elhelyezkedési esélyeiket. A képzési program sikeres teljesítése után a résztvevők egy LinkedIn jelvényt kapnak, amely a LinkedIn felületén a lehetséges munkaadókat tájékoztatja arról, milyen tudás és képességek birtokába jutottak az érintettek a képzés teljesítésével. A kurzusok az opportunity.linkedin.com címen, az ezeket kiegészítő, a Microsoft által kidolgozott tanyagok a Microsoft Community Training (MCT) felületen válnak elérhetővé, illetve ez utóbbiak letölthetők non-profit partnerszervezetek számára is.

Kulcsszavak: Microsoft LinkedIn képzés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05