Még várják a szavazatokat az év legjobb családdal kapcsolatos tartalmaira

forrás: Prím Online, 2023. január 6. 18:56

Január 10-én éjfélig lehet szavazni a 2022-ben legjobbnak tartott családdal kapcsolatos cikkekre és műsorokra és azok szerzőire, azaz a Média a Családért-díj leendő közönségdíjasaira a Média a Családért alapítvány honlapján. A díjjal olyan magas szakmai színvonalat képviselő munkákat jutalmaznak, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem a családra vágyók és családban élők örömeinek és nehézségeinek megjelenítése, hasznos információk és erőt adó példák bemutatása.

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj szakmai zsűrije az év minden hónapjában kiválaszt egy-egy hazai és külhoni megjelenést, és az így kiemelt 2 x 12 jelölt közül kerül ki az adott év két győztese, akik elnyerik Média a Családért-díjat és a Külhoni Média a Családért-díjat. A jelölteket a Képmás magazinban és az alapítvány honlapján is bemutatják. 

 

A jelöltekre a közönség is szavazhat minden évben mindkét kategóriában: a legtöbb szavazatot kapó egy-egy jelölt lesz a magyarországi és a külhoni Média a Családért-díj közönségdíjasa. A szavazók a kategóriákon belül több jelöltre is leadhatják voksukat a mediacsaladert.hu oldalon.

 

 

Az idei témák között sokféle műfajban és megközelítésben jelent meg a család. Több megjelenés is foglalkozott az idős generáció élethelyzetével, nehéz szociális vagy egészségi állapotban lévő családokkal, a háborúval kapcsolatos szülői kommunikációval és voltak olyan évek óta visszatérő témák is, mint a párkapcsolat erősítése, a gyermekvállalás nehézségei vagy az iskolai bullying.

 

A díjra jelöltek többsége úgy érzi: munkája során maga is sokat kapott a megszólított interjúalanyoktól, a riportok szereplőitől. Többen kötelességüknek érzik, hogy hivatásuk segítségével megmutassanak olyan hétköznapi embereket, akik valamilyen különleges dolgot visznek véghez, miközben észrevétlenül élnek köztünk, mások pedig épp a sokakat érintő vagy tabusított témákkal foglalkoznak, mint például a posztabortusz szindróma.

 

A díj megalapítása óta összesen 114 újságírót díjaztak.

 

A Média a Családért-díj eredményhirdetésére 2023. január 24-én kerül sor. A két szakmai fődíj összege 1-1 millió forint, a közönségszavazás díjazottjai 400-400 ezer forint jutalomban részesülnek.  A magyarországi Média a Családért-díj főtámogatója a Magyar Telekom, a külhoni Média a Családért-díj pedig a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával valósul meg. A hazai közönségdíj támogatója idén az MKB Bank NyRt. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36