A Fujitsu megnyitotta első digitális átalakulást támogató központjait Európában

forrás: Prím Online, 2023. február 5. 14:15

A Fujitsu bejelentette digitális átalakulást támogató (DX) tanácsadási képességei bővítését, amelynek részeként megnyitja első két európai nearshore DX-központját: Spanyolországban és Észtországban.

A költségcsökkentési törekvések nyomán több évtizede gyors ütemben növekvő IT-outsourcing piac forgalma 2027 végére várhatóan eléri az 587 milliárd dollárt. A világjárvány, az ellátási lánc szűk keresztmetszetei és az ukrajnai konfliktus azonban felerősítették az igényt a nearshore szolgáltatások iránt – amelyeknél a speciálisabb kiszervezett szolgáltatásokat a főbb piacok közelébe helyezik át. 

 

A Fujitsu új Near Response Centerei (NRCs) üzleti tanácsadást és konzultációt biztosítanak a Fujitsu európai ügyfeleinek a banki szolgáltatások, a kiskereskedelem, a gyártóipar és a kormányzati működés piacain. A vertikumok szerint specializált szolgáltatásokat nyújtó Fujitsu NRC-k a digitális átalakulás fontos területein (felhő, kiberbiztonság, menedzselt szolgáltatások, automatizáció és alkalmazások) kezelnek globális projekteket. Kiegészítik a Fujitsu hét* Global Delivery Centerét, amelyek offshore jellegű, nagyobb outsourcing-erőforrásközpontként az IT-infrastruktúra támogatására fektetik a hangsúlyt.

 

„A monotolitikus outsourcing napjainak leáldozott. Az iparosított offshoring jól működik a tömegcikk jellegű IT-erőforrások esetében, de az ügyfelek ma már ennél kifinomultabb megközelítést igényelnek. Speciálisabb üzleti készségeket szeretnének igénybe venni, mégpedig a fontos piacaikhoz, irodáikhoz és munkatársaikhoz közelebb, miközben a tömegcikk jellegű IT-erőforrások támogatását továbbra is kis költségű távoli helyszínekről oldják meg. A Fujitsu NRC-i kényelmes, nearshore központokban biztosítják számukra ezt az új szolgáltatási réteget, vertikálisan szervezett szakértelemmel, az informatikai és az üzleti területtel egyaránt szót értő szakemberekkel” – nyilatkozta Jean-Marc Chammas a Fujitsu Europe szolgáltatásnyújtásért felelős alelnöke. 

 

Az észtországi Tallinban működő NRC a munka-magánélet átalakulásának területére (Work-Life Shift) és a menedzselt infrastruktúrát támogató szolgáltatásokra szakosodik. A sevillai spanyol NRC szakterülete a hibrid IT-szolgáltatások, a többfelhős működés, valamint az üzleti és az alkalmazásszolgáltatások. Az NRC-k induló létszáma több mint 100 fő. 

 

„A Fujitsu spanyolországi NRC-csapata hatékonyan támogatott minket az IT-infrastruktúránk felügyeletét javító projekt lebonyolításában. Segítségükkel csökkenteni tudtuk a munkaterhelést, hogy az IT helyett üzleti alaptevékenységünkre összpontosíthassunk” – mutatott rá Xavier Michallet. a Fujitsu NRC-ügyfele, a Soitec adatokért, infrastruktúráért, hálózatért és biztonságért felelős vezetője.

 

A Fujitsu az ügyféligényekhez igazodva, további NRC-k nyitását tervezi Európában. 

 

________________

*A Fujitsu Global Delivery szervezetét a szakértőkből álló szolgáltatási csapatok összekapcsolt hálózata alkotja. Ezek a csapatok a világ hét stratégiai helyszínén (Costa Rica, Fülöp-szigetek, India, Kína, Lengyelország, Malajzia és Portugália) működő fejlett kiválóságközpontokban (Center of Excellence, CoE) tevékenykednek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05