Megnyílt a regisztráció az idei Smart Factory ConnAction ipar 4.0 konferenciára

forrás: Prím Online, 2023. március 22. 21:23

Az ipar 4.0 témakörének egyik legjelentősebb hazai eseménye 2023. június 7-8-9. között várja az érdeklődőket Esztergomban.

A negyedik ipari forradalom napról napra formálja és alakítja át a gyártóvállalatok mindennapjait. Az új kihívások folyamatosan új megoldásokat követelnek azoktól, akik hosszú távon kívánják megőrizni versenyképességüket, így a tudásmegosztás szerepe is felértékelődött. A Smart Factory ConnAction konferencia idén is várja azokat, akik fejlődni, tanulni, inspirálódni szeretnének a témában. Az idei fókusztémák az  ipar 4.0 bevezetése, a fenntarthatóság és az emberközpontú gyártás (ipar 5.0), valamint az adatgyűjtés és -elemzés (adatokból érték), és többek között az ipari rendszerek mostanában különösen fontos aspektusa, a kiberbiztonság.

 

3 inspiráló nap az ipar 4.0 jegyében

 

A Smart Factory ConnAction konferencia az ipar 4.0 témakör egyik legnépszerűbb rendezvénnyé vált az évek során, hiszen az eseményre érkezők első kézből ismerkedhetnek meg a hazai gyártóvállalatok legmodernebb gyakorlataival, legyen szó többek között ipari adatgyűjtésről, analitikáról, automatizációról, vagy az ezekkel kapcsolatos menedzsment kérdésekről. A programok elsősorban a hazánkban működő gyárakban, ipar 4.0 bevezetéséhez kapcsolódó automatizálási, informatikai és telekommunikációs rendszerek használóit szólítják meg, de beszerzések döntéshozói, javaslattevői számára is tartogatnak érdekességeket.

 

 

Gyárlátogatások, interaktív workshopok és networking

 

A tapasztalatszerzést a hazai és nemzetközi vonatkozásban is meghatározó szereppel bíró gyárakban tett exkluzív látogatások és szakértők által vezetett, gyakorlati példákat felvonultató interaktív workshopok is színesítik, mindemellett ez a három nap egyedülálló networking lehetőséget is biztosít: a kiállítók és a vendégek egyaránt találkozhatnak potenciális partnerekkel és hozzáadott értékkel tudják támogatni egymást.

 

Az idei konferencián jelen lesz a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közösségének (MVÜK) Ipari Klubja is, akik módszertanukkal elősegítik, hogy az ipari vállalatok felsővezetői között gördülékenyebb lehessen a kapcsolatépítés, és még hatékonyabban alapozhassanak meg eredményes együttműködéseket.

 

Az eseményt az innovatív ipari informatikai megoldásairól, ipari környezetben használatos hálózati kommunikációs eszközök forgalmazásáról és egyedi fejlesztésű termelésirányítási rendszerek fejlesztéséről ismert Com-Forth Kft. csapata szervezi, akik több más hasonló tudásmegosztó rendezvény házigazdájaként már kilencedik alkalommal tűzték ki célul a hazai ipar innovációját a Smart Factory ConnAction konferencia megvalósításával.

 

"Az ipar 4.0 immáron több mint egy évtizede létező fogalom, és odáig már eljutottunk, hogy azt nem szükséges megmagyarázni, hogy a digitalizáció egy olyan út, amin előbb-utóbb mindenki elindul. Ugyanakkor még mindig nagyon kevés a magát ipar 4.0-nak valló gyár, aminek számos oka van. Mi ezeket az okokat boncolgatjuk, elemezzük az előadások, workshopok és a különböző formátumú beszélgetések során, lehozva ezzel a földre a sokszor túlzottan misztifikált, mások által pedig elbagatellizált ipar 4.0 kifejezést. A digitális forradalom velünk van, de még mindig kevesen tudnak konkrét sikereket felmutatni, ezért létfontosságú, hogy tanuljunk egymástól. Nem véletlen, hogy most már 9. éve is a tudásmegosztás és a networking áll a Smart Factory ConnAction középpontjában" – mondta Bóna Péter, a szervező Com-Forth Kft. ügyvezetője.

 

Időpont: 2023. június 7-8-9.

Helyszín: Grand Hotel Esztergom****

A folyamatosan bővülő program és regisztrációs felület: http://smartfactory.comforth.hu/

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36