Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

forrás: Prím Online, 2023. március 24. 16:43

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

Az új termékek, a Lenovo Legion Slim 7i és 7 (16", 8), Lenovo Legion Slim 5i és 5 (16", 8), valamint – idén vadonatúj méretben – a Lenovo Legion Slim 5 (14", 8), minden eddiginél több lehetőséget kínálnak, új szintre emelve a laptopok teljesítményét és hordozhatóságát. A sorozat 8. generációja az első, amely a Lenovo Artificial Intelligence (LA) chipkészletével rendelkezik. Ezek a beépített, a Lenovo AI Engine+-t működtető fizikai AI chipek dinamikusan állítják be a Lenovo Legion ColdFront 5.0 hőszabályzót, így az használat közben optimalizálja a hűtést, minimális zaj mellett maximális teljesítményt biztosítva.

 

 

A Lenovo Legion Slim sorozatú laptopokat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a játékosok sokrétű igényeinek: az SD-foglalat, a gyorstöltő akkumulátor-technológia Windows 11-el, a három hónap ingyenes Xbox Game Pass Ultimate hozzáférés, valamint a Nahimic by SteelSeries 3D hangfunkciók és a Lenovo Vantage segít a felhasználóknak, hogy a legtöbbet hozzák ki gépükből. A Lenovo Legion Ultimate Support szolgáltatása éjjel-nappal elérhető technikai támogatással, útmutatással és segítséggel járul hozzá a zavartalan és zökkenőmentes játékélményhez, a Legion Arena segítségével pedig egy olyan játékközpont is létrehozható, ahol a játékosok összes címe egy helyen elérhető, így nincs szükség az alkalmazások közötti váltogatásra. A látókörüket – szó szerint – tágítani kívánó játékosok számára ideális választás az új Lenovo Legion R45w-30 44,5" 32:9 ultraszéles ívelt kijelző és az új Lenovo Legion Y34wz-30 Gaming Monitor, amely 34 hüvelykes mini-LED háttérvilágítású panelével rendkívüli tisztaságot és élénk színeket biztosít.

 

 

"A Lenovo mindig elkötelezett volt abban, hogy támogassa a játékosokat játékteljesítményüknek és életstílusuknak megfelelő gépekkel" – mondta Jun Ouyang, a Lenovo alelnöke és a Lenovo IDG  fogyasztói és vállalati üzletág vezérigazgatója. "Az új Lenovo Legion Slim sorozatú gaming laptopok, valamint a Lenovo Legion Pro sorozat, a Legion Towers és a Lenovo LOQ készülékek olyan testreszabható funkciókkal egészítik ki gaming portfóliónkat, amelyek a legkülönfélébb célokkal rendelkező játékosok igényeit is figyelembe veszik."

 

Lenovo Legion Slim 7i és 7 (16”, 8): A világ legerőteljesebb 16-hüvelykes AI-vezérelt gaming laptopjai

 

A legújabb, 8. generációs Lenovo Legion Slim 7 sorozatot azoknak a játékosoknak tervezték, akik számára fontos, hogy laptopjuk könnyedén futtasson AAA címeket, egyúttal alkalmas legyen más feladatokra, például streamingre, tartalomkészítésre vagy munkahelyi számítógéphasználatra. A Lenovo Legion Slim 7i Windows 11 operációs rendszerrel és akár 13. generációs Intel Core i9-13900H processzorral, a Lenovo Legion Slim 7 pedig AMD Ryzen 9 7940HS processzorral érkezik, mindkettő akár NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU-val és akár 32 GB 5600 MHz-es DDR5 RAM-mal rendelkezik, amelyek a 16 hüvelykes 16:10 Lenovo PureSight játékkijelzőn éles képpel keltik életre a teremtett világokat. Az akár WQXGA 240Hz VRR 500nit panel ideális azok számára, akiknek lényeges a gyors válaszidő a játékmenetek során, vagy a 3.2K 165Hz VRR 430nit 100% DCI-P3 panellel azoknak az alkotóknak, akik a legnagyobb felbontást és színskálát igénylik a munkájukhoz, a Lenovo PureSight játékkijelző opciók pedig a felhasználó legigényesebb követelményeinek is megfelelnek.

 

A laptopoknak kialakításuknak köszönhetően még nagy terhelés alatt is optimális marad a hőmérsékletük a Lenovo Legion ColdFront 5.0 fejlett hőrendszerének köszönhetően. A hőrendszer négy réz hibrid hőcsövet, fázisváltó hőkeveréket, valamint egy vadonatúj légbeömlő és 90 lapátos ventilátorrendszert tartalmaz – ami teljesítmény üzemmódban mindössze 48 dB ventilátorzajt eredményez. A termikus teljesítményt még tovább fokozza a fedélzeti Lenovo LA AI chip, amely dinamikusan hangolja a hőteljesítményt a képfrissítési sebesség maximalizálása és a zaj minimalizálása érdekében, így a Lenovo Legion Slim 7i és 7 akár a 140 W TDP-t is elérheti.

 

A legtöbb repülőgép belső utasterében megengedett legnagyobb, 99,99 Whr kapacitású akkumulátor lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megszakítás nélkül dolgozzanak, akár 10 órányi akkumulátor töltöttséggel. Míg a Super Rapid Charge mindössze 80 perc alatt biztosítja a teljes töltést egy 230 W-os Slim adapteren keresztül, mindkét USB-C port támogatja a 140 W-os töltést, valamint a KijelzőPort 1.4-et. A Wi-Fi 77 a MediaTek által gyártott Filogic 380 Wi-Fi 7 kártyának köszönhetően támogatott, így a Lenovo Legion Slim 7 sorozat a világ egyik első Wi-Fi 7-képes laptopja, és úgy tervezték, hogy a lassú internetsebesség ne legyen akadály a siker felé vezető úton.

 

A hagyományos méretű Lenovo Legion TrueStrike billentyűzet teljes numerikus billentyűzettel, numpaddal, nagy nyílbillentyűkkel és 1,5 mm-es billentyűtávolsággal rendelkezik, amelyet a hosszú munkamenetekhez és a zökkenőmentes gépeléshez terveztek. A billentyűzet testre szabható mind a cserélhető WASD billentyűzetlapokkal, mind a Lenovo Legion Spectrum RGB világítással (mely minden billentyűn külön elérhető), és fehér háttérvilágítással is elérhető azok számára, akik a visszafogottabb megjelenést kedvelik. Mindez a számítási teljesítmény egy vékony (a legvékonyabb pontján 17,99 mm vékony), fémből készült vázban található, amely Storm Grey vagy Glacier White színben kapható, a súlya pedig kevesebb mint 2 kg, így a Lenovo Legion Slim 7i és 7 a valaha volt leginkább agilis Lenovo Legion Slim laptopok.

Lenovo Legion Slim 5i and 5 (16”, 8): A világ legkönnyebben hordozható 16-hüvelykes AI-vezérelt Gaming laptopjai

 

A Lenovo Legion elkötelezett, hogy a játékosok számára az eddiginél is sokszínűbb választási lehetőséget és rugalmasságot biztosítson, ennek megtestesítői a Legion portfólió új, 8. generációs tagjai, a Lenovo Legion Slim 5i és 5 termékek. A sokszínűség a laptop méreténél kezdődik: a Lenovo Legion Slim 5 és 5i 16 hüvelykes méretben is elérhető, a 14 hüvelykes Lenovo Legion Slim 5 pedig OLED panellel is rendelkezik. 

 

A Lenovo Legion Slim 5i akár 13. generációs Intel Core i7-13700H processzorral, míg a Lenovo Legion Slim 5 akár AMD Ryzen 9 7840HS processzorral is elérhető. Mindkét modell NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop GPU-val is kapható. A Legion ColdFront 5.0 a nagyobb méretű hibrid réz hőcsövekkel és lamellákkal, a fázisváltó hőkeverékkel, a megnövelt légbeömlő és elszívó nyílásokkal, valamint a turbófeltöltésű 12V-os kettős folyadékpolimer ventilátorrendszerrel ideális hőmérsékleten és csendben tartja az eszközt, miközben segít megelőzni a túlmelegedést.

 

  

A készülékben megtalálható az LA1 AI chip is, amely a Lenovo AI Engine+-t működteti, és a teljesítmény optimalizálása és a ventilátorzaj minimalizálása érdekében dinamikusan osztja el a teljesítményt a CPU és a GPU között. Az LA chip olyan nagy teljesítményű GPU opciókkal párosítva, mint az NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU, akár 160 W TDP-t is leadhat a Lenovo Legion Slim 5i-ben, ami tökéletes azoknak a játékosoknak, akik nem hajlandóak energiát áldozni a csata hevében. A szintén elérhető alacsonyabb teljesítményű GPU opciók a laptop vázát karcsúsítják (a legvékonyabb ponton akár 19,7 mm/0,86 hüvelyk vékony), amely fontos szempont lehet azok számára,  akik olyan laptopot szeretnének, amely a 2,3 kg-os súlyával ugyanolyan könnyen hordozható, mint amilyen erős. Minden Lenovo Legion Slim 5 sorozatú laptop akár 32 GB 5600Mhz-es DDR5 RAM-mal is konfigurálható, és utólag 64 GB-ig bővíthető. A fém fedél alatt a 16 hüvelykes WQXGA 16:10 500nit Lenovo PureSight játékkijelző panel akár 240 Hz-es VRR-rel lehetővé teszi, hogy a belsőegységek teljes grafikai teljesítménye és sebessége életre keltse a játékokat.

 

Az akár 80 Wh kapacitású akkumulátor maximum 8 óra üzemidőt biztosít és támogatja a Super Rapid Charge funkciót, ami például utazások esetében akár kevesebb töltési időt, és több üzemidőt jelenthet. A 140 W-os töltést támogató USB-C portnak köszönhetően a felhasználók nyugodtan otthon hagyhatják a Slim töltőfejet a még egyszerűbb hordozhatóság érdekében. A teljes méretű Legion TrueStrike billentyűzet testre szabható cserélhető WASD billentyűzetlapokkal, valamint a Legion Spectrum 4 zónás RGB világítással érkezik, amely a Storm Grey vagy a Misty Grey vázhoz egy feltűnő, szemet gyönyörködtető színfoltot ad. A visszafogott megjelenés kedvelői számára egy teljesen fehér háttérvilágítású billentyűzet is elérhető.

 

Gaming kijelzők a hibrid munkavégzés támogatására

 

A Lenovo Legion legújabb gaming kijelzői ultraszéles vizuális megjelenítést biztosítanak az esztétikailag is kiemelkedő játékélményhez. Ugyanakkor, amikor a játék helyett a produktivitás kerül előtérbe, a Lenovo Legion Y34wz-30, és az R45w-30 Gaming monitorok a PIP/PBP, a KVM, valamint a Lenovo True Split technológiája által nyújtott multitasking rugalmasságát kínálják, amely lehetővé teszi, hogy a kijelzőt két különálló monitorra osszuk fel, egyetlen bemeneti kábellel. A mindkét monitoron található nagysebességű 2,5G RJ45 bemenet erősebb, simább és stabilabb kapcsolatot biztosít a kompetitív játékok és megbeszélések során. Mindkét kijelző kompatibilis a Lenovo Artery szoftverével, amely fejlett funkciókat kínál a játékosoknak a kijelzőik pontos beállításához, valamint olyan funkciókat is, amelyek további előnyökkel szolgálnak a játékosoknak. 

 

A pontos színeket, kontrasztot és sebességet igénylő játékosok számára tökéletes választás az új Lenovo Legion Y34wz-30 Gaming Monitor. A 34 hüvelykes, ultraszéles WQHD ívelt mini-LED Display HDR 1000 panel élethű kontrasztot biztosít a mély árnyékok és az éles fényerő között. A 125% sRGB, 95% DCI-P3 10bit színmélység és Delta E<2 színpontosság révén az Y34wz-30 esetében csak a virtuális és a valóság közötti határvonal homályos. A 180 Hz-es (túlhajtott) frissítési frekvencia és az 1 ms MPRT válaszidő kompromisszumok nélküli, zökkenőmentes játékot garantál. A Lenovo Legion Y34wz-30 emellett támogatja a 140 W-os tápellátást USB-C-n keresztül, amely laptopok vagy más eszközök tápellátását biztosítja, valamint a HDMI 2.1, KijelzőPort 1.4 és USB hub segítségével számos csatlakozást támogat.

Az új Lenovo Legion R45w-30 Gaming Monitor – a Lenovo legújabb 44,5 hüvelykes, 32:9-es szélesvásznú monitora – kiváló választás azoknak a játékosoknak és alkotóknak, akiknek az extra képernyőterület segít a játékban vagy munkájukban való maximális elmélyedésben. A 120%-os sRGB, 115%-os DCI-P3 kijelző csúcsfényereje 500 nites, 165 Hz-es frissítési frekvenciája pedig 170 Hz-re túlhúzható, ami zökkenőmentesebb, magába zártabb játékélményt eredményez. Az 1 ms-os MPRT válaszidő biztosítja, hogy a felhasználók a gyors játékokat természetesnek és könnyednek érezzék. Az AMD FreeSync Premium Pro és a New Adaptive Sync támogatása minimalizálja a képernyőszakadást, miközben maximalizálja a HDR-t, ami igazán magával ragadó játékélményt eredményez. A Lenovo Legion R45w-30 támogatja az USB-C gen 2-t 75 W-os intelligens tápellátással, a HDMI 2.1-et, a KijelzőPort 1.4-et, valamint USB hub és audio out portokkal rendelkezik, hogy bármilyen konfigurációjú tartozékot támogasson.

Kulcsszavak: Lenovo laptop monitor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09