Ipar 4.0 szakmai éremmel díjazták a Delta Systems Kft.-t

forrás: Prím Online, 2023. május 16. 18:31

A Delta Systems Kft. kapta idén az Ipar 4.0 szakmai érmet, melyet a „Kutatás és innováció a zöld átállás szolgálatában” című hibrid konferencián Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára adott át. Az „Ipar 4.0 digitalizációs technológiát sikeresen bevezető, illetve egyéb jelentős, kapcsolódó innovatív tevékenységet megvalósító kis- vagy középvállalkozás” szakmai érmét a Delta Technologies 100%-os tulajdonában álló leányvállalata olyan projektekkel érdemelte ki, amelyekkel a hazai kis és középvállalkozások ellátási láncának nyomonkövethetőségét, termelési hatékonyságát és értékesítési jövedelmezőségét egyedi digitális megoldásokkal fejlesztette. 

A harmadik alkalommal odaítélt Ipar 4.0 érmekkel olyan kkv-kat és nagyvállalatokat díjaztak, amelyek az Ipar 4.0 területén értek el sikereket digitális technológiák alkalmazásával és innovatív megoldásokkal. Emellett díjazták az oktatási, képzési programot megvalósító, valamint a kutatást, fejlesztést vagy innovációt megvalósító szervezeteket.

 

A Delta Systems pályázatában három olyan projektet mutatott be, amelyek az ipar és az agrár-élelmiszeripar területén olyan egyedi vállalati digitalizációs projekteket valósítottak meg, amelyekkel hatékonyabbá vált például az áruk nyomon követhetősége, leltározása, a logisztikai tervezés, a terményminőség védelme és az élelmiszerbiztonság is, melyekkel a vállalatok hatékonysága és jövedelmezősége is növekedett. A projektek megvalósítása során többek között automatizációt, mesterséges intelligenciát, gépi látásmódot alkalmazó szenzorokat és egyéb eszközöket, szoftvereket alkalmaztak az egyedi igényekhez tartozó megoldásokban. 

 

 

„Nagy megtiszteltetés számunkra az Ipar 4.0 érem, hiszen ez is bizonyítja, hogy rendszerintegrátorként fontos szerepünk, sőt felelősségünk van a hazai kis- és középvállalkozások digitalizációjában. A mostani pályázatunkban a legutóbbi ipari és az agrár-élelmiszeripari projektjeinknek közül választottunk, ugyanakkor ügyfeleinknek nem csak ebben a szegmensben vannak. Az Ipar 4.0-t leginkább kiaknázó autóipartól a logisztikán át a teljes gazdasági digitalizációban valódi, egyedi digitális megoldásokat nyújtunk a vállalatoknak” – mondta a díjátadót követően Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója. 

 

 

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter a szakterületen végzett kimagasló színvonalú tevékenység elismerése céljából alapított Ipar 4.0 szakmai érmet először 2020-ban ítéltek oda, másodszor pedig 2021-ben (az átadásra 2021-ben, illetve 2022-ben került sor). Az elismerés adományozását az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (Ipar 4.0 NTPSz) elnöke kezdeményezi. Évente legfeljebb kategóriánként 1-1, összesen 4 érem adományozható. Idén először, a területért felelős Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) ítélte oda az Ipar 4.0 szakmai elismerést. 

 

A Delta Csoport jelenleg az egyik legnagyobb informatikai rendszerintegrátor Magyarországon. A Delta Technologies Nyrt. révén a tőzsdén is képviselt társaság mintegy 1500 ügyfellel és 300 beszállítói partnerrel áll kapcsolatban. A Delta vállalatmérettől függetlenül, teljes körű informatikai infrastruktúra megoldásokat kínál ügyfeleinek mind a közszférában, mind pedig a magánszektorban; ez magában foglalja a teljes architektúra tervezést, a hálózati megoldások és hardverkomponensek tervezését és telepítését, az alkalmazások integrációját és az infrastruktúra kezelését. 

 

A Delta célja, hogy a régióban meghatározó Ipar 4.0 szereplővé váljon, ennek érdekében a világ legkiemelkedőbb technológiai megoldásokat kínáló cégeivel dolgozik együtt. A teljeskörű projekttervezési és megvalósítási feladatokat a kkv-k és nagyvállalatok számára is egyedi, komplex megoldásokkal éri el.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még mindig óvatlan az online vásárló magyarok ötöde

A magyar lakosság majdnem háromnegyede rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül (69 százalék), és szinte mindenki (97 százalék) tudatában van az ezzel járó kockázatoknak. A megkérdezettek négyötöde legalább egy módszert alkalmaz is a biztonsága érdekében viszont ötből egy fő még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét – derült ki az OTP Mobil friss felméréséből. 

2024. május 8. 14:16

GKID-Mastercard Digitális Kereskedelmi Körkép 2024/I

Továbbra sem látszik a fellendülés a belföldi e-kereskedelmi piacon. Ráadásul a jelenség nem magyar sajátosság, szinte minden régiós és EU-s piacot érint. Az okok között pedig elsősorban az elmúlt két év folyamatos vásárlóerő-csökkenése,  valamint a látványosan megerősödő kínai e-kereskedők térhódítása áll. Ebben a piaci környezetben az online vásárlókért folyó versenyben egyre nehezebb dolga van a hazai vállalkozásoknak – derül ki a GKID és a Mastercard közös, Digitális Kereskedelmi Körkép néven publikálásra kerülő riportjának legújabb, 2024-es kiadásából.

2024. május 8. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36