Az AI hozza el az igazi szerelmet az egyedülállóknak?

forrás: Prím Online, 2023. június 12. 18:40

A mesterséges intelligencia lázban tartja a világot, az élet minden területén várhatóan átalakítja majd a folyamatokat. A nagy technológiai cégek, mint a Google vagy a Facebook eddig is használtak olyan AI algoritmusokat, amik a háttérben segítették a keresést vagy a tartalmak szűrését, azok személyre szabott tálalását a felhasználók felé. Az igazi áttörést a ChatGPT 2022. novemberi indulása hozta, ami először mutatta meg sok millió felhasználónak, hogy milyen széleskörű használatra lesz alkalmas ez a technológia. Nem véletlen, hogy soha ilyen gyorsan nem terjedt el online szolgáltatás, 5 nap alatt regisztrálta be a ChatGPT az egymilliomodik felhasználót, jelenleg 100 millió aktív tagjuk van. 

Magyarországon számos piacvezető online társkeresőt működtető Dating Central Europe Zrt. volt az első még 2010-ben, aki a Randivonalon a Gravity-vel közösen bevezette a big-data ajánlórendszert, ami öntanuló módon finomítja, hogy kik a legmegfelelőbb pár-jelöltek a számunkra. A rendszer a Randivonalon töltött idő alatt a viselkedésünkből tanulja meg, hogy mik a legfontosabb preferenciáink a párkeresésben, így folyamatosan egyre pontosabb találatokat kapunk.

 

A Randivonal mérnökei jelenleg is több kutatást folytatnak a mesterséges intelligencia területén. A kutatások célja, hogy a társkereséssel töltött időt – 3-4 hónap átlagosan – drasztikusan le tudják rövidíteni a pontosabb találatokkal.

 

 

 

„Úgy gondoljuk, hogy a mesterséges intelligencia az online társkeresésben is paradigmaváltást hozhat. A világ legjobb társkereső oldalára csak beregisztrálok és egyetlen olyan találatot ad, aki annyira hozzám illik, hogy ő lesz az életem párja. Ez ma még utópia, és az emberi természet sem feltétlenül ennyire leképezhető, de abban biztos vagyok, hogy minden fejlesztésünkkel ebbe a cél irányába kell haladjunk. Nagyon fontos, hogy a magyar cégek is bátran kezdjenek el kísérletezni a legújabb technológiával. A belépési küszöb alacsonyabb, mint gondolnánk.” – mondta Weiler Péter vezérigazgató

 

A Randivonal AI folyamatainak kiépítésében az egyik első lépcső a mai napon élesített kép-tanuló rendszer, ami a felhasználók arc-szimpátiáját vizsgálja. A szerelem első látásra nem áll messze a valóságtól, hiszen az agyunk néhány másodperc alatt dönti el, hogy a másik ember szimpatikus-e. Az online társkeresésben eltöltött 23 év tanulsága ugyanakkor, hogy ez nem feltétlenül minden, hiszen a másik megismerése ezt jelentősen tudja árnyalni. Mégis abban komoly szerepe van a másik arcvonásainak, hogy kivel szeretnénk elindítani egy beszélgetést, kire kattintunk. Ebben fog tudni mostantól a Randivonal pontosabb találatokat adni.

 

A társkereső AI kiépítésének a második fázisát a Randivonal ősszel tervezi, ami az összes regisztráció során megadott adatból, keresési szokásokból és egyéb online viselkedésből nyert adatra támaszkodik majd.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50