BME konferencia az emberközpontú MI-szabályozásról

forrás: Prím Online, 2023. június 20. 15:44

A BME 2023. június 28-án angol nyelvű konferenciát szervez az emberközpontú MI szabályozásról.
Az Európai Parlament (EP) nagy többséggel tárgyalási álláspontot szavazott meg június 14-i plenáris ülésén a mesterséges intelligencia (MI) szabályozásáról, amelyben a képviselők azt hangsúlyozzák, hogy a mesterséges intelligencia európai fejlesztésének és alkalmazásának meg kell felelnie az európai alapjogoknak és értékeknek.

A konferencia célja, hogy bemutassa az  AI Act törvény tervezetét, annak céljait, felépítését, értelmezését, elérhető információforrásokat és oktatási elemeket, illetve előírt gyakorlati teendőket.

 

Az EU MI törvényének célja  hogy a világon elsőként egységes és átfogó szabálykönyv szülessen a mesterséges intelligencia (MI) használatával kapcsolatban.

 

Az elmúlt évtized technológiai fejlődése megnyitotta az utat az MI-termékek tömeges előállítása előtt és egzisztenciális kérdést vetett fel: hogyan lehet megalkotni egy olyan etikus és emberközpontú MI-szabályozást, amely egyben védi a Föld bioszféráját és támogatja a további fejlődést?

 

A konferencia bemutatja az EU MI-jogszabályát, beleértve annak célkitűzéseit, szerkezetét, értelmezését, a rendelkezésre álló információs forrásokat és oktatási elemeket, esettanulmányokat, valamint a különböző érdekelt felek és az MI-fejlesztők számára szükséges gyakorlati lépéseket.

 

A konferencián ismertetjük továbbá  a BME "Emberközpontú MI" M.Sc. programját is, amelynek elemei felnőttképzésben is elérhetőek lesznek.

 

Az esemény folyamán és a kerekasztal megbeszélésen fórumot biztosítunk arra, hogy a résztvevők megvitathassák a mesterséges intelligencia fejlődésével és szabályozásával kapcsolatban felmerülő etikai dilemmákat, nyílt kutatási-fejlesztési problémákat, és az éppen rendkívül aktuálissá váló AI Act jogi-törvényi keretének gyakorlati kérdéseit. 

 

Időpont: 2023. június 28., szerda 9.00-16.00

Helyszín: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2., BME I. épület, 028-as terem

Honlap: https://hcaim.bme.hu/hcrai

Regisztráció: https://forms.gle/vDc2bDo5xNW25v6W6

 

A konferencia programja: Program – Human-Centred Regulation of AI

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50