Adat és biztonság – tanulj informatikát a Green Fox ingyenes nyári kurzusain

forrás: Prím Online, 2023. július 4. 15:58

Két új, ingyenes informatikai kurzus indult júliusban a Green Fox Academy-nél kiberbiztonság és adatelemzés témakörben. Aki kipróbálná magát egy coding campben, új készségeket szerezne, hogy jobb legyen a munkájában, vagy a vállalkozását fejlesztené, két forró téma alapjait is megismerheti. Az adatelemzés és a kiberbiztonság kurzus egyaránt angol nyelvű és online végezhető el, egyéni időbeosztásban.

„Három éve biztosítunk térítésmentes programokat azok számára, akik rendszerezni és bővíteni szeretnék az informatikai ismereteiket, eddig több mint 25 ezren éltek is a lehetőséggel. Rengetegen érdeklődnek az informatika iránt, és a legtöbb munkakörben a jövő nehezen képzelhető el technológia nélkül. A Data Analytics Coding Camp és a Hello Cybersecurity! ehhez jól felépített alapokat ad és izgalmas projektfeladatokkal segít megtenni az első önálló lépéseket” – mondta Szél Péter, a Green Fox Academy technológiai és oktatási vezetője. 

 

Szél Péter

 

A Data Analytics Coding Camp tananyagát a Green Fox Academy négy témából állította össze: az adatmodellezés, az adattisztítás, az adatbázis-lekérdezések, valamint az adatvizualizáció alapjait és eszközeit mutatja be. Mindezt a résztvevők a saját pénzügyeiket elemezve, a gyakorlatban sajátítják el, Airtable, Python, SQL és Power BI használatával. A tanultak alkalmazhatók később más adathalmazokra is, így a részvétel kifejezetten ajánlott azoknak, akiknek az automatizáció és a vizualizáció segítené a munkájukat. A Data Analytics Coding Campbe középszintű angol nyelvtudással bárki jelentkezhet, a tananyagon saját tempóban, 4-6 hét alatt kényelmesen végig lehet haladni.

 

A Hello Cybersecurity! kurzust egy nemzetközi oktatási programhoz, a Google.org támogatásával megvalósuló, INCO Academy – Work in Tech kezdeményezéshez kapcsolódva biztosítja a Green Fox. A 170 órás tananyag átfogó, gyakorlatias képet ad az online biztonság főbb kérdéseiről, például a hálózatok biztonságos működtetéséről, a kockázatok felismeréséről és kezeléséről, a támadások elleni védekezés alapjairól, de még a szakmai közösségek, és az álláskeresés lehetőségeiről is. Akik az összes modult sikeresen teljesítik, Google Cybersecurity Certificate-et kapnak, ami hozzásegíti a téma iránt mélyebben érdeklődőket a kiberbiztonsági piac fontos tanúsítványa, a CompTIA Security+ vizsga teljesítéséhez. A Hello Cybersecurity! jelentkezési határideje 2023. július 30.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50