Elektromos autókra is optimalizálta teljes gumiabroncs-termékpalettáját a Continental

forrás: Prím Online, 2023. július 9. 10:37

Ezentúl a Continental összes európai piacra szánt személyautó abroncssorozata új jelölést, az EV-Compatible logót viseli az oldalfalán. Az elektromos autókkal való kompatibilitást jelző logó hangsúlyozza a prémium gumiabroncsgyártó átfogó, elektromos járművekre vonatkozó termékstratégiáját: a Continental jelenlegi termékpalettájában már minden egyes gumiabroncs megfelel az elektromos autók által támasztott szigorú követelményeknek. Mindemellett a gyártó gumiabroncsai csökkentik a hagyományos hajtáslánccal szerelt járművek fogyasztását is.

„Meggyőződésünk, hogy nem létezik egyetlen olyan univerzális gumiabroncs, ami minden elektromos autóhoz egyaránt illik. Éppen ezért optimalizáltuk teljes gumiabroncs-portfóliónkat ehhez a hajtástípushoz is. Ezt jelöli új EV-Compatible logónk” – hangsúlyozta Enno Straten, a Continental Tires EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió stratégiai-, elemzési- és marketingvezetője. „Vevőink számíthatnak arra, hogy a Continental gumiabroncsai minden helyzetben a megfelelő választást jelentik – ez pedig természetesen az elektromos autókra is vonatkozik.”

 

 

A Continental már jóval azelőtt elkezdte optimalizálni gumiabroncsait a nagyobb hatékonyság és alacsonyabb fogyasztás érdekében, hogy az elektromos járművek széles körben elterjedtek volna. A termékfejlesztés során a vállalat az alacsonyabb gördülési ellenállásra és gördülési zajra, valamint a hosszú élettartamra helyezte a hangsúlyt – mindeközben továbbra is megfelelve a legmagasabb szintű biztonsági szempontoknak is. Noha a technológiai fejlesztések előnyei az összes hajtástípusú gépjárműre vonatkoznak, az elektromos autót vezetők számára azonban különösen szembetűnő lehet, hogy a hatótávolság akár három-négy százalékkal is növekedhet a csökkentett gördülési ellenállás miatt. 

 

Hibrid és teljesen elektromos járművek ma már minden személygépkocsi-szegmensben elérhetők. A választék a kabinos robogótól kezdve a kis- és középkategóriás autókon és SUV-okon át egészen a nagy teljesítményű sportautókig terjed. Sőt, a választék ma már vetekszik a dízelautókéval. A belső égésű motorral szerelt járművekhez hasonlóan minden elektromos típushoz egyedi gumiabroncs-konfiguráció szükséges. A nagyméretű akkumulátorral szerelt, nagy teljesítményű EV-k esetében például a hangsúly a könnyedén kezelhető, nagy futásteljesítményű gumiabroncson van, míg a kisebb autóknak alacsony gördülési ellenállású gumikkal kell rendelkezniük a hatótávolság optimalizálása érdekében.

 

 

A tíz vezető elektromosautó-gyártó közül kilenc a Continental-t választja

 

A Continental termékstratégiája sikeresnek bizonyul: 2022-ben a tíz vezető elektromos járműgyártó közül kilenc a prémium gumiabroncsgyártó technológiai szakértelmét választotta gyári felszereltsége esetében – köztük a Tesla, a Porsche és a Mercedes-Benz is. Az ázsiai gyártók közül a KIA és a BYD, valamint az amerikai piac további márkái, például a Ford is Continental gumiabroncsokkal szereli elektromos autóit. Az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika), valamint az amerikai kontinensen mind az öt, az ázsiai és a csendes-óceáni régióban pedig az öt vezető elektromosautó-gyártó közül négy szintén a Continental abroncsaiban bízik.

 

 

A cég portfóliójában már szinte minden, gyárilag nem Continental gumiabronccsal szerelt elektromos járműmodellhez is elérhetők nyári, téli és négyévszakos gumik. A márka emellett speciális gumiabroncs-technológiát is kínál – ideértve a magas terhelési indexet, illetve az utastéren belüli gördülési zajt jelentősen csökkentő ContiSilent terméket is –, melynek erősségei különösen az elektromos járművek esetében mutatkoznak meg.

 

 

Az elektromos járművekre vonatkozó jelenlegi gumiabroncs-stratégia a kereskedőknek is jelentős előnyöket biztosít, hiszen az optimalizálással a termékportfólió nem válik bonyolulttá, túlságosan nehezen kezelhetővé. Ez megkönnyíti a tárolást és egyszerűsíti a kiválasztással, rendeléssel, készletezéssel és logisztikával kapcsolatos folyamatokat, melynek eredményeképp értékes erőforrások takaríthatók meg a gyártástól egészen a gumiabroncs felszereléséig.

 

A Continental a jövőben a gumiabroncsok oldalfalán történő megjelenítés mellett az EV-Compatible logót fogja használni az összes rendelési rendszerben, valamint az online és offline marketinganyagokban és a bemutatótermekben egyaránt.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50