Vezető gyógyszergyárat tesz fenntarthatóbbá a Honeywell

forrás: Prím Online, 2023. július 22. 10:37

A Honeywell bejelentette, hogy együttműködésre lép a Teva Pharmaceutical Industries Ltd. vállalattal (NYSE és TASE: TEVA). Az együttműködés célja, hogy csökkentsék az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást a vezető generikus gyógyszergyártó debreceni üzemében.

A Teva a Honeywell „Energy as a Service” (EaaS) modelljét alkalmazza majd, amely lehetővé teszi, hogy nagyobb befektetés nélkül hajtson végre energiahatékonysági fejlesztéseket. Az erőfeszítések támogatják a Teva környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati céljainak megvalósítását, és minimalizálják a környezetre gyakorolt káros hatását.

 

Az EaaS-szerződés keretében a Honeywell hároméves alapszintű energiahatékonysági értéket állít fel a debreceni létesítményre vonatkozóan, és meghatározza, hogy mely épületelemek felelősek a telephely energiafogyasztásáért. Olyan kész megoldások segítségével, mint a Honeywell Forge Sustainability+ for Buildings | Carbon and Energy Management, valamint különböző almérők, a Honeywell eszközszinten lehetővé teszi az energiafelhasználási adatok folyamatos gyűjtését. Ezen adatok felhasználásával a Honeywell és a Teva olyan tervet dolgozhat ki, amely segít csökkenteni az energiafelhasználást, miközben fenntartja az ideális felhasználói élményt.

 

freepik.com

 

„A szén-dioxid-kibocsátásunk csökkentése nem csupán kötelezettség, hanem felelősség is” – mondta Gary Baker, a Teva Active Pharmaceutical Ingredients magyarországi vezérigazgatója. „A környezeti fenntarthatóság kiemelt helyet foglal el a prioritásaink között. A nemrégiben közzétett 2022-es ESG Progress Report bemutatja stratégiai megközelítésünket és kiemelt témáinkat, többek között a környezeti lábnyomunk csökkentésére vonatkozó törekvéseinket. Az 1. és 2. területbe tartozó üvegházhatású gázkibocsátásunkat abszolút értékben 24%-kal csökkentettük (2019-hez képest), amellyel megelőztük a 2025-ös ütemtervünket (25%-os csökkentés). A 3. területbe tartozó abszolút üvegházhatású gázkibocsátásunkat pedig 12%-kal sikerült csökkentenünk (2020-hoz képest).  Ez az együttműködés tovább segíti a környezetvédelemre irányuló erőfeszítéseinket.”

 

A jobb energiagazdálkodás kiépítésének mihamarabbi elindítása kiemelkedően fontos. A kereskedelmi épületek és az építőipar 2011-ben a globális energia- és folyamatalapú szén-dioxid-kibocsátás 37%-áért, valamint a globális energiaszükséglet több mint 34%-áért volt felelős.

 

„Hiába prioritás a fenntarthatóság, a költségvonzat gyakran válik befolyásoló tényezővé. Az EaaS-modell használatával a vállalatoknak most lehetőségük nyílik arra, hogy jelentős energiakorszerűsítéseket hajtsanak végre számottevő tőkebefektetés nélkül, ami azt jelenti, hogy más prioritásaikat tarthatják szem előtt a beruházásoknál, miközben csökkentik épületeik környezeti hatását” – mondta Evangelos Alepochoritis, a Honeywell európai energia- és fenntarthatósági vezetője. „Az olyan nagy multinacionális vállalatok vezetői, mint a Teva, felismerik, hogy a fenntarthatóság ma már kulcsfontosságú a sikerükhöz – és hogy a tulajdonukban lévő vagy bérelt épületek energiahatékonysága stratégiailag és üzletileg is prioritás, valamint környezetvédelmi szempontból is elengedhetetlen.”

 

A Honeywell EaaS-alapú megközelítése különböző fejlesztéseken keresztül, az épületek teljes területén segíthet az ügyfeleknek fenntarthatósági céljaik elérésében. A Honeywell emellett létrehozta harmadik féltől származó megoldások és kiegészítő szolgáltatások ökoszisztémáját is, hogy ezzel is tovább segítse az ügyfeleket az épületek energiafogyasztásának csökkentésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50