Új európai laboratóriummal erősíti egészségügyi kutatás-fejlesztési tevékenységét a Huawei

forrás: Prím Online, 2023. október 30. 14:58

Új laboratóriumot hozott létre egészségügyi és fitnesz fókuszú technológiai kutatásaihoz a Huawei a finnországi Helsinkiben. A világszínvonalú teszt-berendezésekkel felszerelt HUAWEI Health Lab nyitott kutatóplatformként szolgálhat a sport- és fitnesz algoritmusokkal kapcsolatos technológiák valós élethelyzetekben történő vizsgálatához. A labor létrehozását az egészségügyi és fitnesz technológiák iránti növekvő igény indokolta; a vállalat legfrissebb, nyolc európai országot vizsgáló felmérése szerint a válaszadók 92 százaléka szeretne javítani egészségével kapcsolatos életmódjának legalább egy aspektusán, és csak a megkérdezettek fele elégedett edzettségi szintjével.

Világszerte növekszik az igény az egészség- és fitneszkövető okoseszközök iránt, a Huawei, a viselhető technológiák egyik vezető gyártójaként ezért elkötelezte magát az egészségfigyelő algoritmusok kutatása mellett, és az innováció előmozdítása érdekében új laboratóriumot hozott létre Helsinkiben. A vállalat októberi, Ipsos-szal közösen, nyolc európai országban végzett egészségügyi fókuszú felmérése rámutatott: a válaszadók 92 százaléka javítani szeretne egészségével kapcsolatos életmódjának legalább egy aspektusán, és csak a megkérdezettek fele elégedett edzettségi állapotával.* 

 

A Finnországban található egészségügyi laboratóriumban több tudományterületet lefedő kutatócsapat dolgozik. A laboratórium élethű sportkörnyezetekben és élethelyzetekben öt fő tesztelési területen (ellenáramú medence, síszimulátor, többfunkciós futópad, műszeres futópad és nyílt edzőterem) több mint 20 sportágat fed le, és több mint 200 fiziológiai és biomechanikai mutatót követ nyomon. 

 

 

HUAWEI WATCH GT 4: fejlett egészségfigyelő rendszer a tudomány szolgálatában

 

A laboratórium a kutatáshoz kapcsolódó tesztelésekhez és a fiziológiai adatok pontos méréséhez – többek között a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra segítségével – a vállalat egészség- és fitneszmonitorozási technológiáit alkalmazza. Az okosóra TruSport tudományos edzés-technológiája képes mérni a futóképességet, rögzíteni és elemezni az edzésadatokat. Emellett személyre szabott edzésjavaslatokat és tervet nyújt, valamint segítheti a felhasználókat az egészséges életmód fenntartásában.

 

 

A HUAWEI WATCH GT 4-et a kardiopulmonális kapacitás (maximum O2 térfogat) értékelésére is használják majd**, ami lehetővé teszi a kutatók számára a sportteljesítmény tudományosabb értékelését, és a sportképesség precízebb, akár külön mutatóval való meghatározását a testmozgás biztonságának javítása érdekében. A legújabb HUAWEI TruSeen 5.5+ technológia segítségével az óra nagy pontossággal képes meghatározni a kalóriafelhasználást és a kalóriabeviteli igényeket is.

 

 

Összefogás az európai egészségügyi intézményekkel és kutatócsoportokkal

 

A Huawei nagy hangsúlyt fektet a tudományos kutatás előmozdítására a viselhető technológia területén, és a sport- és egészségtechnológia fejlesztése érdekében együttműködik számos finn és európai intézménnyel. A vállalat többek között egyedüli viselhető okoseszköz-gyártóként részt vesz az orvosi és technológiai ipart egyesítő iCARE4CVD projektben, amely a mesterséges intelligencia és a szív- és érrendszeri betegségek terén folytat kutatást. A projekt a Huawei viselhető eszközeit használja a szív- és érrendszeri betegségek szűrési szolgáltatásainak javítására, és a jövőben várhatóan olyan információkat szolgáltathatnak az orvosoknak, amelyek megváltoztathatják a krónikus szív- és érrendszeri betegségek kezelését.*** 

 

 

Emellett a vállalat társalapítóként hat európai egyetemmel együttműködésben a viselhető eszközök szigorú tesztelésére irányuló konzorciumot hozott létre, amely gyakorlati ajánlásokat dolgoz ki a fogyasztói piacra készülő viselhető okoseszközökre vonatkozó közvetlen- és az eredeti adatok alapján számított mutatók mérésére. 

 

A Huawei további kutatási együttműködést tervez európai egyetemekkel és fogyatékossággal élők egészségügyi központjaival az inkluzív, azaz mindenki számára hozzáférhető és használható sporttechnológia fejlesztése érdekében. A kerekesszéket használók sport- és fitneszkezelési igényeinek megértésével és további megoldások kidolgozásával dinamikusabb sportolási egészség- és teljesítményfigyelő technológiák várhatók a Huawei jövőbeli viselhető okoseszközeiben.

 

________________________

*A felmérést 2023. októberében online adatfelvételi módszerrel a Huawei Technologies megbízásából az Ipsos készítette. A felmérésben résztvevő országok: Németország, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország, Románia, Bulgária, Törökország, Egyesült Királyság (N=8019, 18-64 éves korosztály).

**Ez a termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

***Ez a termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

Kulcsszavak: Huawei HUAWEI Health Lab

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50