Keresztféléves felvételi 2024: jelentősen nőtt a felvettek száma a Széchenyi-egyetemen

forrás: Prím Online, 2024. január 25. 09:55

Az Oktatási Hivatal közzétette a keresztféléves felvételi eljárás ponthatárait, melyek értelmében a tavalyinál 21 százalékkal több, összesen 273 hallgató kezdheti meg tanulmányait februártól a győri Széchenyi István Egyetemen. A fiatalokat a minőségi képzések mellett nemzetközi közösség, európai színvonalú hallgatói szolgáltatások és modern infrastruktúra várja.

A fiatalok tavaly november 15-ig adhatták be jelentkezésüket a keresztféléves felvételi keretében a 2024 februárjában induló egyetemi szakokra. A ponthatárok január 23-án váltak ismertté. A Széchenyi István Egyetemen összesen 273 hallgató örülhet, akiknek a túlnyomó többsége mesterszakos felvételi sikerről kapott értesítést.

 

A legtöbb hallgató a Kautz Gyula Gazdaságtudományi, az Audi Hungaria Járműmérnöki, valamint a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar képzéseire jutott be. Az Audi Hungaria Járműmérnöki Karra felvettek száma több mint másfélszerese az egy évvel ezelőttinek, de jelentős bővülést produkált a gazdaságtudományi és az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar is (az előbbi 36, az utóbbi 28 százalékosat). A műszaki menedzser, az ellátásilánc-menedzsment, a vezetés és szervezés, a gazdálkodási és menedzsment, a járműmérnök, valamint a közlekedésmérnök szak számított a leginkább slágernek.

 

A Széchenyi István Egyetem hallgatói közössége várja a most felvett fiatalokat is. (Fotó: Májer Csaba József)

 

„Az adatok alapján a gazdaságtudományi, valamint a legkorszerűbb technológiákhoz kapcsolódó képzési területeken intézményünk vonzereje továbbra is kiemelkedő, de emellett agrár- és humánképzéseink is keresettek. Külön öröm, hogy sikeresen, magas létszámmal indulhat el az új, ESG – környezeti, társadalmi és irányítási szakember mesterszakunk” – összegzett dr. Kovács Zsolt, az egyetem általános és oktatási elnökhelyettese. Hozzátette: a fiatalok Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézményében tanulhatnak tovább, amely már hat világranglistán szerepel, s közülük négyen tavaly debütált. Európai színvonalú hallgatói szolgáltatások és modern infrastruktúra várja a felvetteket, akik olyan nemzetközi környezetbe érkeznek, ahol a hallgatói közösséget közel 80 ország fiataljai alkotják.

 

A Széchenyi István Egyetem minőségi képzéseket, naprakész tudást, értékes diplomát kínál a hallgatóknak. (Fotó: Dudás Máté)

 

„Tapasztalataink szerint a fiatalok vonzónak tartják magas színvonalú, gyakorlatorientált képzéseinket. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy jól hasznosítható, naprakész tudást adjunk át a hallgatóknak. A nálunk megszerzett diploma rendkívül értékes, amit mutat, hogy a cégek, intézmények keresik az itt végzetteket, és a legtöbben még egyetemi éveik alatt vagy rögtön oklevelük átvételét követően a szakmájukban találnak jól fizető, biztos megélhetést nyújtó munkahelyet” – mutatott rá dr. Kovács Zsolt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50