Az ELTE-n tanácskoznak az ERASMUS MASUDEM konzorcium vezetői

forrás: Prím Online, 2024. február 21. 19:23

Hat ország tizenegy partnerintézményének részvételével 2024. február 21. és 23. között az ELTE Informatikai Karán tartja soron következő ülését a fenntartható fejlődést Ázsiában akadémiai fejlesztésekkel támogató Master Studies in Sustainable Development and Management projekt.

 

A program az "ERASMUS-EDU-2022-CBHE - Key Action 2: Cooperation among organisations and institutions" pályázat keretében zajlik.

 

Célja, hogy az európai zöld megállapodással összehangban támogassa a fenntartható fejlődést és a munkahelyteremtést Indonéziában és Thaiföldön, a helyi partneregyetemek tanterveinek, valamint az akadémiai és adminisztratív személyzet kapacitásának fejlesztésével. A projekt 2023-ban kezdődött és 2026-ig tart.

 

 

A konzorciumban Európából a Pozsonyi Gazdasági Egyetem (konzorcium koordinátor), az ELTE, a sevillai Pablo de Olavide Egyetem, a brnói Mendel Egyetem és a szlovák No Gravity civil szervezet vesz részt. Az ázsiai partnerintézmények Thaiföldről az International College of National Institute of Development Administration, a Srinakharinwirot Egyetem, a Naresuan Egyetem, Indonéziából a Gadjah Mada Egyetem, az Indonéz Iszlám Egyetem és a Trisakti Egyetem.

 

A program keretében a szakemberek új mesterképzési szakot (Master Studies in Sustainable Development and Management) hoznak létre. Ehhez tanulmányi programmodulokat készítenek, kidolgozzák a tanulmányi szövegeket, valamint képzést szerveznek a program jövendő oktatóinak. A tanulás feltételeit a legkorszerűbb jógyakorlatoknak megfelelően kialakítják, felkészítik a szolgáltatásokért felelős adminisztratív személyzetet, és beszerzik az oktatáshoz szükséges berendezéseket.

 

A MASUDEM egyedülálló lehetőséget biztosít az ázsiai partnerintézmények számára, hogy nemzetköziesítési stratégiájukkal összhangban együttműködéseket építsenek ki az EU partnerintézményeivel, működésük összhangban legyen az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival. Ugyanakkor a hazai tudományos és adminisztratív dolgozók kapacitását erősíti, új lehetőségeket teremt tanárok, hallgatók és diplomások számára.

 

A konzorciumban részt vevő magyar szakértők az ELTE Informatikai Kar Diáktámogató Központ pszichológusai, Takács Rita vezetésével.

Kulcsszavak: felsőoktatás ELTE

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50