Vezető amerikai egyetemet győzött le a Corvinus

forrás: Prím Online, 2024. március 2. 10:50

A kaliforniai Berkeley Egyetem csapatát is megelőzve lettek bronzérmesek a Corvinus hallgatói Los Angelesben egy nemzetközi üzleti versenyen február közepén.

A világ legjobb tíz egyeteme közül kettő csapatát is megelőzte a Budapesti Corvinus Egyetem csapata a Marshall nemzetközi esetmegoldó versenyen: a Szingapúri Nemzeti Egyetem, amely a QS egyetemi világrangsor 8. helyezettje, valamint a 10. kaliforniai Berkeley Egyetem csapatait. 

 

A Corvinust Kálmán Anna, Kopka Noémi, Pongrácz Alexandra és Gáspár Tamás, valamint felkészítő tanáruk, Stocker Miklós képviselte. A versenyben többféle formátumban is helyt kellett állni, volt, hogy 5 óra, volt, hogy 24 óra alatt kellett megoldást kidolgozni egy-egy komplex üzleti problémára. A rövid eset fókuszában az állt, hogy milyen piacon milyen stratégiával biztosítható egy digitális transzformációval foglalkozó tanácsadó cég radikális növekedése. A hosszú esetnél egy futballklub rajongóit kellett több digitális interakcióra ösztönözni és a klub márkáját nemzetközi hírűvé tenni. A corvinusosok megoldásai saját divíziójukban mindkét esetnél első helyet értek. 

 

 

„Nagy hasznát vettük a versenyen, hogy a Corvinuson átgondolt rendszerben oktatott, sokféle esettanulmánnyal találkozunk. A tanácsadó céges esetre csapatunk például egy ázsiai piacra tervezett ügyfélakvizíciós stratégiát dolgozott ki feldolgozóipari és kiskereskedelmi fókusszal, a külső környezet elemzése alapján” – mondta Kálmán Anna, a csapat egyik tagja. 

 

„Rendkívül örültem annak a visszajelzésnek a döntő után, hogy mind a pontosság, mind az elmélyültség és a megvalósíthatóság értékelési szempontjaiból a mi csapatunk megoldását tanítani fogja az Indiana Egyetemen működő Kelley Üzleti Iskola felkészítő tanára. Ez is mutatja, hogy Magyarországon világszínvonalú tudást kaphatnak az üzleti képzés iránt érdeklődő hallgatók” – osztotta meg élményét Stocker Miklós, a Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetének vezetője, aki az egyetemen az üzleti esetversenyzésre felkészítő Case Tracket is irányítja.  

 

A többkörös hallgatói versenyben a Corvinus csapata az ötös döntőbe egyedüliként százszázalékos teljesítménnyel jutott be, és végül az előkelő harmadik helyen végzett az Atlantai Emory Egyetem és a Hongkongi Tudományos és Technológiai Egyetem csapatai mögött. A magyarok a döntőben legyőzték a Rotterdam School of Management és a Hong Kongi Egyetem Üzleti Iskolájának versenyzőit is. A döntő formátuma különleges volt, hiszen a megszokott prezentáció és kérdés-válasz helyett egy olyan félórás prezentációt kellett tartani, amelyben 5 perc után a zsűrinek bármikor lehetősége volt megállítani a csapatot és kérdést feltennie a megoldással kapcsolatban, amivel természetesen számtalanszor éltek is. A döntő prezentációi a szervezők Facebook-oldalán visszanézhetőek, a corvinusosoké 2:44-től kezdődik.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Telefonunk tárhelye kihat készülékünk működésére

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének. Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

2024. május 8. 17:26

Vissza a valóságba a Nokia 3210-zel

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 15:57

Még mindig óvatlan az online vásárló magyarok ötöde

A magyar lakosság majdnem háromnegyede rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül (69 százalék), és szinte mindenki (97 százalék) tudatában van az ezzel járó kockázatoknak. A megkérdezettek négyötöde legalább egy módszert alkalmaz is a biztonsága érdekében viszont ötből egy fő még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét – derült ki az OTP Mobil friss felméréséből. 

2024. május 8. 14:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36