Általános- és középiskolás diákoknak indít Tehetséggondozó Programot az ELTE

forrás: Prím Online, 2024. március 14. 16:10

Az ELTE Informatikai Kara 20 millió forint támogatást nyert el az innovációs tárca STEMpont pályázatán. Az elnyert összegből a Kar iskolalátogatási programokat, szakköröket, diákolimpiai felkészítő és pályaorientációs foglalkozásokat, versenyeket, táborokat, workshopokat szervez új tananyagok kifejlesztésével. Kibővített, új programmal rendezi meg az e-HÓD versenyt és a Lányok Napját; kampusz- és laborlátogatásokat tart; valamint külön figyelmet fordítanak a női életpályák bemutatására, népszerűsítésére, speciális tematikákkal, női szerepmodellekkel.

Fontosnak tartják  az érdeklődés felkeltését, a kreatív, konstrukciós, innovatív, algoritmikus gondolkodást, a problémák formalizálását, modellezését, tervszerű projektalapú gondolkodást, együttműködési készségek, a hatékony és tudatos információszerzés fejlesztését.

 

 

Bevezetést adnak továbbá a munkaerőpiac és a munkahelyi környezetek megismeréséhez. Szándékuk, hogy hosszú távú önfejlesztésre tegyék képessé a diákokat, kialakítva a szakmai kiváncsiságot, identitástudatot és a karrierrel kapcsolatos tudatosságot. 

 

 

A „STEMStation@ELTE STEMpont” kiemelten lányok körében megvalósuló pályaorientációs és tehetséggondozó program célja, hogy növekedjen a műszaki, természettudományi, matematikai és informatikai területeken felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók aránya.

 

A program országos lefedettséget elérve kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű régiókból érkező diákokra, megvalósításában pedig a kar oktatói mellett a doktori és tanárszakos hallgatókra is támaszkodik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50