Hihetetlen, de újra elérhető 10 dollárért a Bitcoin

forrás: Prím Online, 2024. április 11. 14:53

Már szinte mindenki hallott vagy ismeri a kriptovaluták királyát, a Bitcoint, amit digitális aranynak is szoktak hívni. Sokan azzal is tisztába vannak, hogy 4 évente „felezés” van, ami április 20-án esedékes. A 73.000 dolláros rekordárfolyam sokakat elrémiszt, amire megoldást hoz egy szakértő piaci újitása.

Joe Bitter közismert hazai korai befektető, akit 2011-ben ragadott el a kriptovilág még 12 dolláros árfolyamnál. Saját megfogalmazása szerint, noha a média már vagy százszor eltemette a Bitcoint, újabb és újabb rekordokat dönt meg. Két probléma rendszeresen felmerül, amikre most lehetősége nyílt megoldást hozni az érdeklődők számára.

 

„Amikor legutoljára kérdezett a hazai sajtó tavaly szeptemberben a témában, 25.000 dollár volt a BTC. Azoknak a portfóliója, akik akkor figyeltek, most 73.000 dolláros árfolyam körül háromszor többet ér. 300 százalékos hozam fél év alatt teljesen korrekt. Külföldi szakértő ismerőseim 80.000 dolláros árfolyamot várnak a halvingra, és 250.000 dolláros szintet az év végéig. Többen fél millió dollárra várják jövőre ennek a trendnek a tetejét. Ez egyszerű kereslet-kínálat. Ma még naponta 900 Bitcoint bányásznak, április végétől azonban ez feleződik napi 450-re. Az amerikai ETF megnyitások óta a kereslet a nagy bankoktól napi 8000 Bitcoin, az év közepétől ezt napi 22.000-re kalkulálják” – fejtette ki Joe Bitter.

 

72.000 dollárnál a bitcoin megelőzte az ezüstöt a világpiacon, amivel így a világ nyolcadik legértékesebb vagyontárgyává vált. 15 évnyi innováció gyűrt le több ezer éves tradíciót, ami önmagában történelmi esemény. Izgalmas időket élünk, mert újabb esemény kerülhet most be a történelembe, hiszen először válik elérhetővé Bitcoin közösségi finanszírozásban. Joe ugyanis a hazai fejlesztésű Allyos – SocialStore közösségi platform alapítója is, ami az online kereskedelmet forradalmasítja a levásárolható kedvezmény alapú közösségi finanszírozás bevezetésével. Ezt „Közösségi Vásárlás” szabadalom alatt ismertetik meg a világgal.

 

 

„Nagyon sok kifogást hallottam az emberektől az évek alatt, de most nyílt lehetőségunk megoldást hozni ezekre. Így, hogy a közösségi vásárlást piacvezetőként mi vezetjük be a világon, ez még izgalmasabb. Elérhetővé tettük a Bitcoint az Allyos platformon, ahol az árát együtt dobhatjuk össze. Egyik rendszeres kifogás mindig, hogy a Bitcoin már nagyon drága, késő beszállni. Mivel az Allyos platformon új profilt regisztrálóknak is már 10 dollárral megnyílik a közösségi vásárlás lehetősége, ennyi elég is a Bitcoin megvásárlásához. A másik rendszeres kifogás, hogy úgyis mindjárt kipukkad a Bitcoin lufi és semmit sem fog érni, túl kockázatos. Erre a jó hír, hogy az Allyos közösségi platformon a közös vásárlásban kizárólag levásárolható kedvezménnyel vehetsz részt, így mindegy, mi lett a kimenetele egy Bitcoin közös összedobásnak. Közel 100 prémium és luxusmárka is listázza a termékeit, így találhatunk Teslát, Sony játékkonzolt de még Cinema City mozijegyet is” – tette hozzá a kriptomilliárdos.

 

Nem csak az árfolyam a fontos

 

Joe azt mondja, mindenkit, aki bitcoinról beszél, csak az árfolyam érdekel, senki nem beszél a technológiáról mögötte, illetve azokról a multicégekről, óriás bankokról és startupokról, akik ezrével vannak a blokláncokon és innoválják a mindennapjainkat. Tény, hogy az ügyeskedők itt is szép számmal jelennek meg, ezért a piacon listázott kriptók 90 százaléka még mindig átverés. Kezdőknek jobb távol maradnia ezektől, mégis ez a jövő tőzsdéje.

 

„Nem értetted 10 dollárnál. Kinevetted 100 dollárnál. Kimaradtál 1000 dollárnál. Kockázatosnak tartottad 20.000 dollárnál, most pedig túl drágának 70.000-nél. Jogosan merül fel a kérdés: és mikor szeretnél része lenni és pénzt keresni? A 10 dolláros közösségi finanszírozással úgy gondolom jó lehetőséget teremtettünk sokak számára. Megosztó személynek számít, ilyenkor mégis Andrew Tate egysoros válasza jut eszembe azokra a kommentekre, melyek a közösségi médiában megosztott egyedi 5.5 millió dolláros Bugattijára érkeztek, hogy "Fúj, de csúnya színű." Mire Andrew azt válaszolta: "A te Bugattid milyen színű?" Vicces, de elég árulkodó, hogy a legnagyobb bankok, országok vezetői, pénzügyi felügyeletek, akik éveken keresztül üldöztek, bűnözőnek bélyegeztek, betiltással fenyegettek és gyűlöltek minket és a Bitcoint, mint például J.P. Morgan, Merrill Lynch vagy Blackrock, most már mind a barátaink akarnak lenni, minden ügyfelük pénzét ide fektetik, és szerintük a bitcoin a legjobb dolog a világon…" – magyarázta Joe Bitter.

 

„Sebestyén Balázsban és bennem azon kívül, hogy évekig szomszédok voltunk, biztosan van egy óriási közös pont: a kripto iránti nyitottság és az Ethereum iránti elköteleződés. Balázs, alias DJ OTI, egy fergeteges születésnapi bulit rendez július 20-án Siófokon a Plázs nagystrandon. Minden hazai kriptósnak ott a helye, akiket nagy szeretettel meghívok egy italra. Bulizzunk egy jót, lesz mit ünnepelni. Külön szeretném üzenni azoknak, akik rendszeresen kérdezik, hogy Joe, mire mész azzal a rengeteg kriptoval, hogy Visa kártyán keresztül fogok fizetni Bitcoinnal a pultnál, mert ez már teljesen hétköznapi dolog” – tette hozzá a kripto-üzletember.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14