Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

forrás: Prím Online, 2024. április 12. 11:55

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

A Széchenyi István Egyetem Állásbörzéje hallgatóknak, diplomásoknak, pályakezdőknek és szakképzett fiataloknak kínál kapcsolatépítési lehetőséget a munkaerőpiaci szereplőkkel. A térség jelentős gazdasági szereplői és folglalkoztatói, az egyetem ipari partnerei saját standokon mutatkoztak be az érdeklődőknek.

 

Ismét sokakat vonzott a Széchenyi István Egyetem Állásbörzéje. (Fotó: Adorján András)

 

„A kiállításon közel ötven céggel, intézménnyel és több száz nyitott pozícióval, vagyis gyakorlati és álláslehetőséggel találkozhattak hallgatóink. Az érdeklődők számos tippet kaphattak a munkakereséssel, az önéletrajzírással, a motivációs levél készítésével vagy épp az interjúzással kapcsolatban. Intézményünk volt hallgatója, Dallos Csilla karriertanácsadóként segített ebben, ahogy korábban több alkalommal tették ezt az emberi erőforrás tanácsadó mesterszakos hallgatóink” – mondta el kérdésünkre Zentai Effi, az egyetem karrier szakreferense. Hozzátette, a nyitott standok mellett egy interjúfülkét is felállítottak, ahol az érdeklődőkkel rögtön elbeszélgethettek a HR-szakemberek. Kiemelte, a kiállítás nemcsak az egyetemistákat célozta meg: a Pályaorientációs és Marketing Központ közreműködésével például a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium diákjai is szép számban vettek részt a győri campus aulájában megrendezett eseményen.

 

A cégek konkrét ajánlatokkal várták a fiatalokat. (Fotó: Adorján András)

 

„Minden félévben részt veszek az Állásbörzén, mert sok hasznos információt lehet itt szerezni. Valamennyi kiállító cég nagyon segítőkész, és számos területen lehet állás- vagy gyakornoki helyet találni” – mesélte Csajághy Levente a Széchenyi-egyetem negyedik féléves gazdaságinformatikus hallgatója. A 21 éves fiatal a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó Techtra Technológiai Transzfer Intézet standjánál azért érdeklődött, mert leginkább az informatika, a szoftver- és hardvertervezés érdekli, és a cég többek közt ezen a területen kínál kitűnő lehetőségeket.

 

Csajághy Levente, a Széchenyi István Egyetem gazdaságinformatikus hallgatója a Techtra standjánál. (Fotó: Adorján András)

 

Barcza Sámuel harmadéves járműmérnök hallgató szakmai gyakorlati helyét keresve látogatott el a rendezvényre. „Szeretnék minél több vállalkozást megismerni, minél több lehetőséget feltérképezni. A kiállításon szép számban vannak jelen járműipari cégek, amelyek munkatársai segítőkészek és mindent elmagyaráznak. Több olyan pozíciót is ajánlottak, ami érdekel, így könnyen előfordulhat, hogy ezek közül választok majd” – fejtette ki.

 

Barcza Sámuel járműmérnök hallgató (balra) a ZalaZone Park standjánál. (Fotó: Adorján András)

 

A börzén résztvevő cégek nyitott pozíciói megtalálhatók az allasborze.sze.hu és a karrier.sze.hu oldalakon is. Az egyetem ezeken a felületeken a sikeres munkakereséshez, az eredményes állásinterjúhoz is hasznos tanácsokat ad.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14