Megalakult a Sony Ericsson Mobile Communications

, 2001. október 2. 06:39
A Sony Ericsson Mobile Communications - a Telefonaktiebolaget LM Ericsson és a Sony Corporation vegyes vállalata - ma kezdi meg működését, miután megkapta az Európai Közösség Bizottsága és más szabályozási testületek végső jóváhagyását. Az új vállalat célkitűzése, hogy öt éven belül a mobil multimédiás termékek piacának első számú szereplőjévé váljon.
„Örömmel jelenthetem be, hogy megkaptuk a végső jóváhagyásokat, és eredeti terveinknek megfelelően megkezdhetjük működésünket” – nyilatkozta Katsumi Ihara, a Sony Ericsson Mobile Communications elnöke. „Vállalatunk 3500 elkötelezett alkalmazottja várakozással tekint egy ilyen jelentős cég létrehozására, illetve készen áll az első termékek jövőre esedékes forgalomba hozatalára” – fejtette ki Ihara úr.

Augusztus 28-án a Telefonaktiebolaget LM Ericsson és a Sony Corporation megállapodást írt alá a Sony Ericsson Mobile Communications vegyes vállalat létrehozásáról, amelynek a két cég egyenlő arányban tulajdonosa. Szeptember 11-én a két vállalat bejelentette, hogy igazgatótanácsaik jóváhagyták a mobiltelefon-üzletágaik egyesítésére létrehozandó vegyes vállalat alapítását. A Sony Ericsson Mobile Communications elnöke Katsumi Ihara; ügyvezető alelnöke, illetve az értékesítés és a marketing vezetője pedig Jan Wäreby.

A Sony Ericsson bemutatta új márkanevét és logóját is. Az új márkanév a Sony Ericsson, a logó pedig egy meleg, organikus zöld színű szimbólum. A márkanév és a logó a cég jövőképét és ambícióit fejezi ki, illetve azt, hogy a Sony Ericsson mit tesz megrendelőiért.

A Sony Ericsson Mobile Communications kelet-közép-európai központja Budapesten működik. Az iroda marketing-, értékesítési, disztribúciós és szervizfunkciókat lát el, Wágner Tibor igazgató vezetésével, aki korábban az Ericsson mobiltelefon üzletágának regionális igazgatója volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38