Hamarabb jelenik meg a PlayStation 3?

Tóth Kristóf, 2001. november 16. 23:16
A Financial Timesban a napokban megjelent egy interjú, melyet a lap egyik újságírója Kunitake Andóval, a Sony cég elnök-vezérigazgatójával készített, és amely interjúból kiderül, hogy a Sonyra egyre nagyobb nyomás helyeződik az ügyben, hogy a cég mielőbb piacra dobja a PlaStation 3 névre keresztelendő következő generációs játékkonzolt.
A Sony elnöke elismerte, hogy különböző okok miatt sor kerülhet a PlayStation 3-nak a tervezettnél korábban történő megjelenésére, ugyanis a szoftveróriás Microsoft napokban bemutatott első játékgépe, az Xbox veszélyeztetheti a Sony jelenlegi piaci pozícióját. Szakértők szerint az Xbox legnagyobb előnye az a Sony jelenlegi játékgépéhez, a PlayStation 2-höz képest, hogy integrált merevlemezzel és hálózati kártyával rendelkezik, ez pedig elég indok lehet a Sony számára, hogy felgyorsítsa a PlayStation 3 fejlesztési munkálatait.

A PlayStation 2 számára a legkomolyabb veszélyt pillanatnyilag az jelenti, hogy a Microsoft Xbox vélhetően megváltoztatja az ebben a piaci szegmensben immár huzamosabb ideje bevett életciklusok idejét - nyilatkozta Ando, majd hozzátette, hogy a Sony jelenleg bizonytalan az ügyben, hogy a PlayStation 2 meddig képes még sikeres maradni a konzolpiacon, ugyanis félő, hogy az Xbox hatására a konzolok életciklusa három évre vagy annál rövidebb időre csökken majd. Ando megnyugtatásul elmondta, hogy a PlayStation 2 eladási mutatói jelenleg nagyon kedvezőek, azonban a konzol jövőjét illetően nem mert jóslásokba bocsátkozni.

Ando szerint egyértelmű, hogy a játékkonzolok piacán a Sony számára ezentúl már nem a Nintendo jelenti majd a legkomolyabb konkurenciát, hanem a Microsoft, ugyanis Japánban például rendkívül sikertelen lett a Nintendo legújabb üdvöskéje, a GameCube, mely konzolból az eredetileg tervezett mennyiségnek mintegy egyharmadát tudták csak eladni. Ando ezenkívül azt is elárulta, hogy a Sony a közelmúltban nagyon komolyan fontolóra vette, hogy beszálljon-e a Nintendo Game Boy Advance nevével fémjelzett hordozható videojátékok piacára, azonban végül Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment elnöke azt javasolta, hogy a Sony ne kísérletezzen ebben a számára ismeretlen piaci szegmensben, inkább fokuszáljon a PlayStation 2-re, illetve a PlayStation 3-ra, mely egyébként az eredeti tervek szerint 2004 körül jelenne meg, de végül lehet, hogy ennél korábban is sor kerülhet a PS3 debütálására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05