Top Mobil Shop

A Psiontól a mobilarzenálig

, 2001. november 25. 07:32
Megújult külső, szélesebb választék, több szolgáltatás - így foglalható össze a Psion Rendszerház Kft. Csörsz utcai szaküzlet-átalakításának eredménye. Mindez semmi esetre sem mondható profilváltásnak, sokkal inkább "kiteljesedésnek" nevezhető: a szakbolt kínálatában a mobil-számítástechnika és -kommunikáció hiányzó eszközei - azaz telefonok, palmtopok és kommunikátorok - jelentek meg.
Dés Tamás, a Psion Rendszerház Kft. ügyvezetője az avatóünnepségen nem is titkolta, hogy a korábbi konkurensek fejlesztései olyan eredményeket hoztak, amelyek miatt újra kellett értékelni a cég mobil-számítástechnikai kínálatát. A zsebméretű hordozható készülékek ma már nemcsak hangátvitelre, adattárolásra és -feldolgozásra vagy internetelérésre alkalmasak, ráadásul a konvergencia jegyében végzett fejlesztéseknek köszönhetően akár egyetlen készülékbe integrálhatók mindezek a szolgáltatások. A Psion Rendszerház Kft. munkatársai azonban a cég 12 éves múltjának eredményeként olyan speciális szakmai tudásra is szert tettek, amely tökéletesen konvertálható, így a Psion-termékek mellett más gyártók eszközeihez és szoftvereihez is magas szintű szakmai támogatást képesek nyújtani. A vásárlók azonnali segítséget kaphatnak a megvásárolt készülékek kezelésével kapcsolatban, és a kommunikációs szolgáltatások beállításánál is igénybe vehetik a cég szakembereinek tudását.

A Top Mobil Shop profilja jóval szélesebb a korábbinál, ma már nemcsak a zsebméretű eszközök és azoknak a személyi számítógépekkel történő adatcseréjéhez szükséges kiegészítők és szoftverek találhatók meg a polcokon, hanem az interneteléréshez nélkülözhetetlen kommunikációs eszközök is.

Természetesen továbbra is a Psion-készülékekből a legnagyobb a választék, megmaradt a regionális Psion-szervizközpont funkciója is, de november közepe óta kaphatók más, a Symbian OS-re alapuló (korábban EPOC néven megismert) eszközök, mint például a Nokia 9210 kommunikátor, az adatkommunikációt támogató mobiltelefonok, sőt más platformú kéziszámítógépek is. A rendszerház a Symbian fejlesztőpartnereként már eddig is több, a Nokia kommunikátorának új funkciókat biztosító alkalmazást készített (például képeslapküldő-szolgáltatást kínáló megoldást vagy billentyűzetátdefiniáló szoftvert), nemsokára pedig megjelenik a kétnyelvű, MIT Dictionary elnevezésű szótárprogramjával is.

A Top Mobil Shopban a Psion Rendszerház Kft. olyan, saját fejlesztésű szoftverei is megvásárolhatók, mint például az SMeSter, amellyel mobiltelefonokra tömegesen küldhetők akár 1600 karakter hosszúságú szöveges üzenetek. A termékpalettán megtalálhatók a mobilkommunikációra felkészített modemes és GPRS-telefonok (például Siemens 35, Samsung A110 vagy Motorola T260), amelyek segítségével palmtopokkal is elérhető az internet.

A Westel partnereként működő bolt megújításának alkalmából év végéig igen kedvező áron különféle akciós csomagokat is kínálnak, ezek részletei a Psion honapján megtalálhatók.

November 29-én a Budapesti Kongresszusi Központban kerül sor a Nokia támogatásával és részvételével arra a Symbian szakmai napra, ahol többek között bemutatják a Psion-Teklogix új termékét, a mobilinternetezésre is alkalmas netPadot, amely hatalmas kijelzőjével és hagyományos PDA-funkcióival várhatóan a karácsonyi piac egyik sikerterméke lesz.

Kulcsszavak: +céginfo pda +fohir Psion-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55