Új, hatékony eljárások az internetes kereskedelemben

OTS - Cégvonal, 2002. február 5. 11:26
A Kapsch AG osztrák leányvállalata, a CarrierCom által kifejlesztett Micropayment-eljárás várhatóan nagy lendületet adhat az e-kereskedelemnek. A Kapsch Micropayment-eljárás egyszerűen, kényelmesen és gyorsan képes kezelni a kisösszegű fizetéseket is. A rendszert, egy vezető osztrák internet-szolgáltatóval együttműködve, éppen tesztelik a gyakorlatban.
A Kapsch a rendszer széleskörű elfogadtatását tűzte ki célul, ezért az eljárás kifejlesztése során a felhasználói igények kielégítése volt a fő szempont. Az új eljárás lényege, hogy működéséhez nincs szükség letölthető szoftverre és szerződéskötésre egy a fizetéseket lebonyolító céggel, továbbá a fizetéseket sem virtuális pénzben tartják nyilván.

A termékek ellenértékét egyszerűen és kényelmesen az internetszolgáltatótól érkező számlával együtt lehet kiegyenlíteni. Az új rendszer további előnye, hogy névtelenséget és adatvédelmet garantál a felhasználók számára, akik kizárólag saját internetes szolgáltatójukkal állnak üzleti kapcsolatban, személyes adataikat így nem kell harmadik félnek kiadniuk. Ez utóbbit sok esetben sérelmezik a fogyasztók érdekvédelmi szervezetei.

A Kapsch Micropayment-eljárás segítségével digitális áruk (képek, dalok, videók, adatbázis lekérdezések, stb.) vásárlásakor a felhasználók egyszerűen és gyorsan egyenlíthetik ki e termékek ellenértékét. A rendszer azonban nem csak kisösszegű fizetéseket képes kezelni, ezért az e-kereskedelem olyan területein is alkalmazható, ahol tényleges áruk cserélnek gazdát.

Az eljárást a gyakorlati tesztelés során olyan webtartalmak kifizetéseire használják, amelyek a HTTP protokoll alapján hozzáférhetők. A jövőbeli fejlesztések sorában azonban ott találjuk az RTSP és FTP alapú adathozzáférést és továbbítást is. A tervek között szerepel továbbá a rendszer kiterjesztése a mobil internetre is, azaz a mobiltelefonokon keresztül megvalósuló M-kereskedelemre.

Kulcsszavak: Kapsch e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36