Bemutatkozott az NTT DoCoMo open i-area-ja

Kollár Csaba, 2002. február 24. 21:57
Tokióban az NTT DoCoMo bemutatta az általa kifejlesztett open i-area elnevezésű szolgáltatási irányelveit, amelyek a szolgáltatók számára az eddiginél lényegesen több lehetőséget adnak.
Az open i-area használatával az információs szolgáltatásokat fejlesztő cégek az i-area felhasználóinak híreket szállíthatnak az időjárásról, a különféle éttermekről, a közlekedésről, és ezen kívül még számos más hasznos dologról. Az i-area “lefedi” egész Japánt, a szigetországról szóló információkat 482 területre osztja fel.

Az i-area rövid működése a következő: miután az i-mode bázisállomás automatikusan megállapítja a felhasználó földrajzi helyzetét, az ezt követően csak olyan információkat kaphat, amelyik általa fizikailag könnyen/gyorsan elérhető.

Ezidáig csak azok a hivatalos szolgáltatásfejlesztők használhattak ilyen jellegű szolgáltatást, akiket a DoCoMo előzetesen kiválasztott, az open i-area azonban elvben nyitott; bárki közölhet adatokat, információkat a felhasználóknak az i-mode szervereken keresztül.

A felhasználóknak – mielőtt igénybe veszik a szolgáltatást – nyilatkozniuk kell, hogy kíváncsiak-e a nem hivatalos i-area site-okra. A DoCoMo szűkszavú közleményében az open i-area-val kapcsolatban annyit nyilatkozott, hogy “ez a lehetőség vélhetően nem csak Japánban, hanem Európában is igen népszerű lehet.” Elemzők szerint ez azt jelenti, hogy a DoCoMo európai terjeszkedésénél az i-mode minél gyorsabb elterjedése érdekében élni fognak az open i-area-val is, különösen azután, hogy Japánban már a bevezetéssel kapcsolatban értékes tapasztalatokat szereztek.

Kulcsszavak: +fohir mobilszolg NTT DoCoMo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50