Real Player mobilon

Kollár Csaba, 2002. március 3. 20:57
A médiatartalmat szolgáltató cégek között vezető szerepet betöltő RealNetworks bejelentette, hogy a jövőben a RealSystem Mobile nevet viselő szolgáltatás segítségével már a mobiltelefon-tulajdonosok is élvezhetik a multimédiás szolgáltatásokat.
A RealSystem Mobile lényege az, hogy RealAudio, RealVideo, illetve a Third Generation Partnership Program (3GPP) technikai háttérre alapozva a mobilszolgáltatók és a velük kapcsolatban álló alkalmazás/szolgáltatás fejlesztők multimédia-tartalmat sugározhatnak mobileszközökre. A RealSystem Mobile segítségével az operátorok az eddiginél hatékonyabban és gyorsabban szolgáltathatják multimédiás szolgáltatásaikat.

A héttérben működő RealSystem Mobile Server valós idejű tartalmat sugároz a mobiltelefon-tulajdonosok számára a H.263v2 és az MPEG-4 szabványok felhasználásával.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az egész világon szoftvereinkkel és üzleti megoldásainkkal a legigényesebb médiaszolgáltatásokat nyújthatjuk IP-hálózatokon keresztül" - nyilatkozta Martin Plaehn, a RealNetworks Inc. elnökhelyettese. Majd folytatta: vajon az operátorok, ha a 3GPP szabványon alapuló audio- és videoalkalmazásokat vagy a RealAudio/RealVideót választják, akkor milyen új lehetőségekkel ismertetik meg a mobiltelefon-tulajdonosokat? Hiszünk benne, hogy úgy a szórakozásban, mint az üzleti alkalmazások területén ugyan azt az érzést tudják képviselni, mint a vezetékes hálózatokon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36