Nissan, NTT DoCoMo - 3G kapcsolat

Kollár Csaba, 2002. március 20. 19:57
Az NTT DoCoMo és Japán második legnagyobb autógyártó cége, a Nissan bejelentette, hogy a jövőben közösen fejlesztenek olyan 3G mobilalkalmazásokat és telematikai szolgáltatásokat, melyeket a gépkocsivezetők vehetnek majd igénybe.
A fejlesztés első ütemében a szolgáltatások zöme a vezetőnek ad hiteles információt mobiltelefonon, illetve egyéb vezeték nélküli információs eszközön (pl. GPS) keresztül. A tervek szerint ezek a szolgáltatások még 2004 előtt megjelenhetnek a Nissan gépkocsiknál. A gépkocsivezetők az NTT DoCoMo technikai és informatikai hátterének köszönhetően az utak állapotáról, a forgalmi akadályokról, az időjárásról, valamint a közelben levő fontosabb helyekről (benzinkút, gyógyszertár, autójavító, hotel, étterem) is kaphatnak információt.

A Nissan főigazgatója, Carlos Ghosn szerint "a Nissan már most körvonalazta azon szolgáltatásait, melyek Japánon kívül is elérhetők lesznek a gépkocsivezetők számára". Elemzők szerint Ghosn úr ezzel arra célzott, hogy elsősorban az európai piacra szánt gépkocsikat vásárlók élhetnek az NTT DoCoMo által menedzselt új szolgáltatásokkal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50