Panasonic: "helytakarékos" videomagnó/DVD/CD-lejátszó

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. május 13. 18:53
430 mm széles, 89 mm magas és 345 mm mély luxuskivitelű kombi VCR/DVD/CD-lejátszót mutatott be a Panasonic.
Az NV-VHD1 és a tévékészülék összekapcsolására a távszabályozón kívül csak egy RGB Scart csatlakozóra van szükség. Az eddigi DVD/VHS kombikkal ellentétben az NV-VHD1 fel van szerelve egy speciális különálló VCR-DVD kijelzővel, amelyet nem kell ide-oda kapcsolgatni az éppen aktív forrásnak megfelelően. Egy másik fontos és hasznos tulajdonsága a készüléknek, hogy DVD-lejátszás közben is lehet tévéműsort felvenni a videomagnóra.

A videomagnó-"szekció" fontosabb tulajdonságai: a 12 órás szuper-LP (EP) felvételi móddal büszkélkedő NV-VHD1 kristálytiszta Nicam sztereóhangot produkál, és intelligens időkapcsolója lehetővé teszi a képernyős időszerkesztést. A Crystal View Control (CVC) funkció pedig nagymértékben javítja a képminőséget. Az időkapcsoló funkciók között megtalálható az egy hónapon belül 16 program felvételét lehetővé tevő Showview programozó rendszer, valamint az External Link kapcsolat, amely biztosítja az NV-VHD1 együttműködését az asztali digitális felvételidőzítőkkel. Egy könnyen kezelhető OSD-menü segítségével gyorsan elvégezhető a beállítások módosítása, mialatt a futómű néhány pillanat alatt elvégzi a felvételek közti szalagcsévélést (az E180-as szalag teljes átcsévélése mindössze 1(!) percet vesz igénybe). Fontos megemlíteni még a készülék NTSC, illetve kvázi-szuper-VHS lejátszási képességét és a kézre eső előlapi AV-bemeneteket.

A DVD-lejátszó egyaránt támogatja a DVD-Video, a DVD-R, a CD, a CD-R/RW és az mp3 formátumot.

A képminőségről egy 27MHz/10-bites kép digitál-analóg átalakító gondoskodik, a tökéletes hangzás biztosítása pedig a 192kHz/24-bites audio D/A konverter feladata. A készülék digitális optikai kimenetére külső AV-processzort csatlakoztatva többcsatornás surround hangzás élvezhető, az extramély basszus szerelmeseinek külön mélynyomó-kivezetés van kialakítva a hátlapon.

A kétfunkciós távszabályozó "választékából" érdemes kiemelni a tévéadásból surround hangzást varázsló Advanced VSS (továbbfejlesztett virtuális surround hang) funkciót, a dialógusok hangerőszintjének kiemelésére szolgáló utasítást és a képbeállítások azonnali előhívására való „One-Touch Cinema Memory” üzemmódot.

Az új „Super Hi Speed Scan” funkcióval 200-szoros sebességre kapcsolható a lejátszás, ami azt jelenti, hogy egy kétórás filmet mindössze 40 másodpercre lehet összesűríteni (a képernyőn megjelenő indikátor jelzi a folyamatot).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05