Minoltához Milota

, 2002. május 20. 10:07
A Milota Budapest Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1996 márciusában alakult, elsősorban a japán Minolta iratmásológépeinek értékesítésére és ezen berendezések kellékanyaggal, alkatrésszel és teljes körű szervizzel történő ellátására.
A szerződéses ügyfelekhez a cég szakemberei havonta egy alkalommal hívás nélkül kiszállnak, és elvégezik a szükséges tisztításokat, javításokat, alkatrészcseréket, ellátják a gépet a következő egy hónapra esedékes kellékkel (toner, papír). Ez a módszer lehetővé teszi, hogy minimálisra csökkentsék a váratlanul bekövetkező hibák előfordulását és a kényszerű leállásokat. Ha ennek ellenére mégis meghibásodás történik, szerződéstől függően 4-8 munkaórán belül megkezdik a hiba elhárítását. A szerviz nyolcféle kidolgozott szerződéssel rendelkezik, de azok a partnerek egyedi igényei szerint még testre is szabhatók.

Az alkatrész- és kellékellátást a több mint 8 millió forintos raktárkészlet biztosítja.

A szerviztevékenység mellett a Minolta folyamatosan frissülő áruválasztéka várja a Milotához betérőket, amelyből a cég vezetői most az új generációs Magicolor nyomtatókra a legbüszkébbek.

A Magicolor 2200 a Minolta-QMS fúzió eredményeként született meg azon jelszó jegyében, amellyel a Minolta az új évezred első esztendejét a színek évének nevezte. Ez a nyomtató a pcworld.com oldal ajánlása szerint nemcsak beletartozik a Top 10 vásárlásra érdemes színes nyomtatóinak csapatába, de leginkább ezt érdemes vásárolni, vagyis vezeti a listát.

A Magicolor 2200-ban a Minolta nyomtatóművét a legújabb fejlesztésű Crown II technológiával ötvözték. 200 MHz-es processzorának, 384 MB-ig bővíthető memóriájának és a Crown II technológiának köszönhetően a készülék percenként 5 lapot nyomtat ki színesben és 20 lapot egyszínűben.

A Magicolor 2200 támogatja a szabványos Pantone, SWOP, Euroscale és ICC színkezelő rendszereket. A Colorific monitorkalibrálóval összehangolható a monitor és a nyomtató színmegjelenítése, de a színbeállításnál segít a Q-color automatikus színkorrekció is. A Magicolor 2200 összekapcsolható az SC-210 típusú digitális színes szkennerrel, s az így kapott rendszer színes másolóként is alkalmazható számítógépes kapcsolat nélkül.

A Crown II technológia után persze jön a Crown III, és ennek megfelelően a kétezres Magicolor gépeket felváltják a még nagyobb sebességű háromezresek. A Magicolor 3100 a Crown III nyomtatásvezérlőnek és a Prismlaser technológiájú nyomtatóműnek köszönhetően 16 színes vagy fekete-fehér oldalt printel ki percenként, 1200x1200 dpi felbontásban. Az új Prismlaser technológia alkalmazásával a készülék egyszerre viszi fel mind a négy színt a papírra, így a színes és a fekete-fehér nyomtatási sebessége azonos.

A Magicolor 3100-zal debütál az új gömbszemcsés, viaszos Microfine festék is, amelynek festékező szemcséi a finomabb rajzolat érdekében nem amorf, hanem gömb alakúak, így a homogén felületek egyenletesek, a színátmenetek finomak, a betűk pedig élesek lesznek. A különleges festék viaszt is tartalmaz, így nincs szükség olajozóegységre a nyomtatáshoz. Az alacsony fixálási hőmérséklet előnye, hogy egészen 216 g/m2 papírsúlyig a nyomatok minősége azonos lesz. A színes nyomtatási költség alacsony, a fekete-fehér oldalaké a takarékos monokróm lézernyomtatókéval vetekszik.

Az alapfelszereltség részét képezi a duplex egység, amely automatikus kétoldalas nyomtatást tesz lehetővé, az Ethernet 10/100BaseT hálózati kártya, a párhuzamos és az USB-interfész. A készüléket beépített, automatikus érzékelésű, szimultán multiprotokol FastEthernet hálózati interfésszel, gyors, 350 MHz-es RISC processzorral és 256 MB memóriakapacitással látták el, ezáltal a bonyolultabb, heterogén hálózatokban is megállja helyét. A nyomtató papírkapacitása egészen 1600 lapig növelhető.

Kulcsszavak: =dig Minolta printer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55