Fókuszban a digitális fényképezés

A Trend Monitor új száma a digitális fotózásról

, 2002. május 29. 13:03
Niepce és Daguerre bizonyára jót mosolygott volna 175 évvel ezelőtt, ha valaki azt meri állítani, hogy már az ezredforduló előtt fényérzékeny lemez nélkül is készítenek állóképeket az emberek. Ugyanígy badarságnak tartották volna a filmmentes fotózást az első színes képeket 1907-ben elkészítő Lumiére fivérek vagy George Eastman, a Kodak Company alapítója.
Ma pedig minden fotósszaküzletben a hagyományos fényképezőgépek mellett (esetleg helyett) megtaláljuk a digitális gépeket is, és egyre többen állnak át a filmkazetta helyett cserélhető memóriakártyával működő készülékek használatára.

Egyes vélemények szerint a digitális képrögzítés eszközei fejlődnek a leggyorsabban, hetente jelennek meg az egyre nagyobb tudású kamerák.

A digitális fényképezőgépek hazai piacáról készített pillanatfelvételünkben nemcsak általános vásárlási tanácsokkal segítjük a választást. Táblázatainkban összehasonlítjuk a jelenleg kapható készülékek paramétereit, bemutatjuk a digitális felvételek számítógépes utófeldolgozására használt szoftvereket, és szó lesz azokról a kereskedelmi szolgáltatásokról is, amelyek lehetővé teszik, hogy számítógép nélkül is papírképhez jusson a felhasználó. Az összeállításban helyet kap egy rövid gazdaságossági számítás, amelylyel remélhetőleg megkönnyítjük majd annak eldöntését, hogy hagyományos vagy digitális fotózásra készüljünk-e az idei nyaralásnál.

Kulcsszavak: +legfontosabb kamera =dig

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59