Válassz a webről!

, 2002. május 20. 09:56
Ma már valóban akkora a digitális fényképezőgépek - ráadásul a filmmel működő társaikkal már árban is versenyképes - kínálata, hogy komoly "döntés-előkészítést" igényel a számunkra minden tekintetben leginkább megfelelő készülék kiválasztása.
Természetesen minden fotós felállítja saját választási algoritmusát, de a kockás papírra vetett szempontrendszernél sokkal gyorsabb döntési lehetőséget kínálnak az interneten fellelhető oldalak.

Hamis ígéret lenne, ha azt sugallnánk, hogy biztos, személyre szabott tippeket adhatunk a választáshoz. Sokkal igazságosabb és gyakorlatiasabb, ha néhány olyan webcímet mutatunk be, ahol a megfelelő szűrési feltételek beállításával mindenki saját szempontjai alapján találhat rá a számára ideális kamerára.

A www.agfanet.com/en/cafe/photocourse/fsub.php3?cont=cont_index.php3 oldalon a Digicam Overwiev menüpontra kattintva például több mint 500 gép közül választhatunk. A fontosabb paramétereken túl pénztárcánk vastagságának ismeretében többek között megadhatjuk a számunkra elfogadható ársávot is (euróban), végül a Search gombra kattintva az oldal ár, gyártó vagy felbontás szerinti sorrendbe állítva kilistázza a kínálatból kiválogatott kamerákat.

Egy másik hasonló weboldal a www.dpreview.com/reviews/compare.asp, ahol két (számtalan szempont alapján kiválasztott) fényképezőgép összehasonlítására is lehetőségünk van.

Talán az előzőeknél is gazdagabb lehetőséget kínál a www.dealtime.com/dealtime2000/Pages/SubCategory3WaysDJ/0,3611,23909-7185-1,00.html, ahol az első lépcsőben két fő irányba indulhatunk: vagy a gyártók és az árak, vagy pedig a műszaki paraméterek szerint választhatjuk ki a nekünk tetsző digikamerát. A következő fázisban összesen három általunk megjelölt készülék jellemzőit vethetjük össze - így gyorsan elérhető, hogy végül egyetlen kamera maradjon fenn a szűrőn.

A választást megkönnyítő weboldalak egyetlen hátránya, hogy elsősorban nem a magyarországi kínálatra fókuszálnak, a listákban azokat a modelleket is megtaláljuk, amelyek csak külföldön szerezhetők be.

Szerencsére a digitális fényképezőgépek hazai forgalmazóinak többsége is rendelkezik weboldallal, így gyorsan ellenőrizhető, hogy a fő szempontok alapján kiválasztott készülék megtalálható-e az itthoni kínálatban.

Kulcsszavak: kamera onlineszolg =dig

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59