A Minolta és a Mediaglobe digitális planetáriuma

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 3. 07:01
Minolta Co. Ltd, Japán, OSAKA és az amerikai Mediaglobe cég közös együttműködése révén elkészítették az első színes, teljes kupolával rendelkező, digitális planetáriumot. A Minolta digitális optikai rendszerét használva a Mediaglobe kifejlesztett egy teljesen új számítógépes vetítési technológiát, mellyel elsőként jelentek meg a világon.
A planetárium támogatja a modern multimédiás eszközöket, melyek biztosítják a magas fokú képminőséget és a teljes képernyős vetítést a félgömb kupolájára. A multimédiás eszközök segítségével képesek a bemutatni kívánt anyagot CD-Rom, video, DVD felhasználásával levetíteni.

A Minolta és Mediaglobe az új technikai fejlesztését széles körben az oktatástól a szórakozásig minden területre javasolja. A digitális planetáriumot először nyáron Amerikában, Louisianaban fogják bemutatni. A különlegessége abból adódik, hogy a digitális planetárium számítógépes vetítési funkciója lehetőséget ad a kisebb kupolával rendelkező planetáriumok számára is teljes terület kihasználására, illetve a Minolta-optika segítségével a magas minőségű vetítési képet kapunk a kupola felületén.

A műszaki adatai:

A vetítési felület 3-6 méteres, képfelbontása SXGA (1,280 x 1,024 pixel) és full color (16,77 millió szín). Hanghatás: Beépített sztereó hangzás.

Kulcsszavak: multimédia Minolta

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55