Rambus-válasz a szövetségi kereskedelmi bizottság panaszára

OTS - Cégvonal, 2002. június 25. 10:00
A Rambus Inc. válaszolt a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) által benyújtott adminisztratív panaszra, amely azzal kapcsolatos, hogy a Rambus 1992-1995 között részt vett egy ipari standardok kialakítására létrehozott bizottságban (Joint Electron Device Engineering Council - JEDEC).
Az FTC panasza ugyanazokra a tényekből és alapvetően ugyanazon tényállásokból indul ki, amelyekről jelenleg számos magánper folyik, köztük a Virginiában tavaly tárgyalt Infineon-ügy, amellyel kapcsolatban a fellebbezés tárgyalását 2002. június 3-án kezdte meg az USA szövetségi körzeti feljebbviteli bírósága.

Két amerikai körzeti bíróság - amelyek a Micron- és a Hynix-ügyet tárgyalják - elnapolták ezen ügyekben a peres eljárás lefolytatását, hogy megvárják az Infineon-fellebbezésekkel kapcsolatos döntést.

- Ezek a perek ugyanazon tényekből indulnak ki. Ugyanazokat az alapkérdéseket teszik fel, vagyis hogy a Rambus igazodott-e a JEDEC - időközben akár megváltozott, akár változatlan - szabályaihoz, és megfelelő formában a nyilvánosság tudomására hozta szabadalmi érdekeltségeit az 1992-1995-ös időszakban - jelentette ki John Danforth, a Rambus Inc. első alelnöke és általános tanácsadója. - Némileg meg vagyunk lepve az FTC panaszának benyújtásában, amely éppen akkor történik, amikor a USA szövetségi körzeti feljebbviteli bírósága veszi górcső alá a kérdést.

A Rambus először 1990-ban folyamodott forradalmian új memóriatechnológiája szabadalmi védelméért, majd a következőkben megtanította az iparágat arra, hogyan alkalmazza ezt a technológiát, amelyet eközben titoktartásra vonatkozó megállapodások védtek.

A Rambus meghívás nyomán csatlakozott a későbbiekben a JEDEC azon bizottságához, amely egy DRAM standard kifejlesztésén dolgozott. Ma a Rambusnak az iparágban vezető chip-to-chip interface technológiája termékek tucatjaiban megtalálható, köztük személyi számítógépekben, szerverekben, munkaállomásokban, videojáték-konzolokban, nagy felbontású televíziós készülékekben, set-top dobozokban és hálózati keresőkben és kapcsolókban.

- Véleményünk szerint bizonyítottuk, hogy a Rambus teljes mértékben a JEDEC nyilvánosságra hozatali politikájának megfelelően járt el, és a Rambusnak nem voltak olyan nyilvánosságra nem hozott szabadalmai, vagy akárcsak alkalmazásai a vizsgált időszakban, amelyek a JEDEC által javasolt standardok bármelyikében szerepeltek volna - magyarázta Danforth. - Úgy hisszük, hogy az FTC által indított eljárás, akár adminisztratív szinten, akár fellebbezés formájában, arra az eredményre jut, hogy tetteink teljes mértékben korrektek és jogszerűek voltak.

Kulcsszavak: jog Rambus FTC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09