Engedélyezték a Sony PlayStation feltörését

MTI Sajtóadatbank, 2002. július 30. 09:31
Az ausztrál szövetségi bíróság elismerte a Sony PlayStation tulajdonosainak jogát a játékkonzol védelmi rendszerének megkerülésére egy áramkör beépítésével, amellyel lehetővé válik importált és másolt játék CD-k lejátszása is. A beépített áramkör a készülék regionális beállításait és másolásvédelmi rendszerét semlegesíti.
Az ausztrál szövetségi bíróság döntése szöges ellentétben áll a Nagy-Britanniában és Kanadában hasonló ügyekben hozott határozatokkal, amelyek igazat adtak a Sony szerzőijog-védelmi keresetének a beállításokat semlegesítő készüléktulajdonosokkal szemben.

A Sony Computer Entertainment Australia, a Sony Corp. ausztrál leányvállalata fellebbezést vesz fontolóra a határozat ellen. Az ausztrál fogyasztóvédelmi hivatal azonban üdvözölte a döntést, mivel megítélése szerint a regionális beállítások sértik a fogyasztók jogait, mert meggátolják a legkedvezőbb árú termék kiválasztását. A fogyasztóvédelmi hivatal a perben a pártját fogta a Sony által beperelt PlayStation-kereskedőnek, aki a beállításokat semlegesítő áramkörökkel felszerelve értékesítette a játékkonzolokat.

A Sony szerint a regionális beállítások a kalózkópiák használatát hivatottak megakadályozni. A bíróság azonban ezt az állítást nem találta bizonyítottnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50