A HÍF HTH rádióengedélyt adott a Pannon Rádiónak

Kovács Attila, 2002. augusztus 15. 11:42
A HÍF augusztus 15-én közölte: a Hírközlési Területi Hivatal (HTH) a Gidó Média Kft. kérése alapján - miután műszaki kifogást nem talált az új adó beüzemelésével kapcsolatban - rádióengedélyt ad a Pannon Rádió című műsor sugárzásához a 99,5 MHz frekvencián az új, Hármashatár-hegyi telephelyről.
Ezzel egyidejűleg hatályát veszti a korábban kiadott, Meredek utcai telephelyre szóló engedély. A HTH egyidejűleg elrendeli a Bocskai Alapítvány tulajdonában lévő berendezés kikapcsolását az adók párhuzamos működése és abból adódó vételzavar elkerülése céljából. A Gidó Média Kft. 2000. október 12-e óta rendelkezik rádióengedéllyel a Pannon Rádió sugárzására a 99,5 MHz frekvencián a budapesti Meredek utcai telephelyről. A Kft. képviseletében Gidófalvi Attila ügyvezető 2002. április 15-én kérte az adóberendezés ideiglenes áthelyezését a Hármashatár-hegyi telephelyre. A kérelmező a rádióengedélyt május 18-i érvényességgel megkapta. Az új telephelyen történő sugárzás megkezdésével ugyanakkor nem került kikapcsolásra a korábbi, Meredek utcai adó, és napokig két rádióműsor szólt egyazon frekvencián. A párhuzamosság megszüntetésére a hatóság felszólította az ügyvezetőt, aki a Hármashatár-hegyi adást megszüntette.

A kft. 2002. július 10-én kelt kérelmében arról tájékoztatta a HTH-t, hogy az új telephelyen a sugárzáshoz szükséges feltételek fennállnak. Egyúttal kérte, hogy a rádióengedélyt részére 2002. augusztus 16-i hatállyal, már kizárólagosan az új telephelyre, illetve az új adóberendezésre kapja meg. A Gidó Média Kft. elismerte a Bocskai Alapítvány tulajdoni igényét a Meredek utcai adóberendezésre, ennek értelmében annak kikapcsolása az alapítvány feladata. A HTH egyúttal megállapította, hogy a jogszabályok, illetve a társasági szerződés tükrében a Gidó Média Kft. ügyvezetőjének van képviseleti jogosultsága államigazgatási eljárásban. Ugyanakkor megjegyezzük, hogy az adóra vonatkozó műsorszolgáltatási jogosultságot az ORTT adja ki, míg a HÍF csak az adóállomás működtetéséhez szükséges műszaki feltételeket vizsgálja.

Kulcsszavak: HÍF rádió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52