A Sony kimarad az őszi Comdexről

Tóth Kristóf, 2002. szeptember 1. 07:41
A világ legnagyobb elektronikai cégei között nyilvántartott japán Sony vezetősége a napokban úgy határozott, hogy a Sony nem képviselteti magát az őszi Comdex szakkiállításon, vagyis ezek alapján elmondható, hogy folytatódik azon trend, mely szerint a vezető technológiai cégek egyre nagyobb számban hiányoznak a rangos szakmai rendezvényekről, kiállításokról.
Különböző források szerint a Sony az elmúlt héten értesítette a Comdex rendezőjét, a Key3Mediát, hogy az idén november 17. és november 22. között megrendezendő Las Vegas-i Comdexen a Sony nem kívánja képviseltetni magát. Ennek ellenére egyébként a rendezvényen várhatóan számos Sony vezető jelen lesz, noha hivatalos Sony-standdal nem találkozhatnak majd a látogatók. A Key3Media munkatársai nem kívánták kommentálni az ügyet.

A Sony tehát hivatalosan nem vesz részt az őszi Comdexen, ezzel szemben javában szervezi saját kiállítását, név szerint a Dream World 2002-öt, melyet szeptember 13. és szeptember 15. között Japánban, Yokohamában fognak megrendezni. Ezen a rendezvényen a Sony lényegében minden részlege képviselteti majd magát, így a látogatók éppúgy találkozhatnak majd a cég legfrissebb fogyasztói elektronikus fejlesztéseivel, mint a Sony szórakoztatóipari részlegeinek újdonságaival. A Sony távolabbi terveit illetően pedig említést kell tennünk arról, hogy Kunitake Ando, a Sony egyik igazgatója nagy jelentőséggel bíró beszédet kíván tartani a jövő év elején Las Vegas-ban megrendezendő CES (Consumer Electronics Show) szakkiállításon, mely beszédből várhatóan számos új információ kiderül majd a Sony közeljövőbeli terveivel kapcsolatban.

Úgy gondoljuk, hogy üzenetünket a Dream World 2002 és a CES szakkiállítások révén is el tudjuk juttatni a fogyasztókhoz, vagyis a Sony nem érzi szükségét annak, hogy hivatalosan is képviseltesse magát az idei őszi Comdexen - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Greg Dvorken, a Sony szóvivője. Dvorken elmondta, hogy amennyiben a Dream World 2002 szeptemberben nagy sikert arat a látogatók körében, akkor elképzelhető, hogy a Sony ezentúl minden évben meg fogja rendezni ezen saját kiállítását, melyen egyébként idén elsősorban a cég különböző Vaio és Wege termékei lesznek a középpontban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09