Videofunkciókkal gazdagodott a PlayStation 2

Tóth Kristóf, 2002. szeptember 16. 21:49
A Sony méltán sikeres második generációs játékkonzolja, a PlayStation 2 a TiVo-hoz hasonló videofunkciókkal és különböző szolgáltatásokkal gazdagodott, ugyanis egy amerikai szoftverfejlesztő cég a napokban jelentette be azon vadonatúj szoftverét, mely új képességekkel ruházza fel a japán gyártó játékgépét.
Ez a szoftvercég nem más, mint az austini (Texas) székhelyű BroadQ, mely a Qcast Tuner nevű szoftver piacra dobásával a PlayStation 2 tulajdonosok számára lehetővé tette a játékgép és a SnapStream Media nevezetű cég videofelvevő szoftverét futtató személyi számítógépek összekapcsolását.

A houstoni székhelyű SnapStream a tavalyi évben jelentette meg a felhasználók számára széleskörű videorögzítési szolgáltatásokat nyújtó Personal Video Station szoftvert. A SnapStream alkalmazása elsősorban arra használatos, hogy a TV bemenettel rendelkező személyi számítógépeken a szoftver segítségével digitális módon merevlemezre lehet menteni a televíziós adásokat, később pedig természetesen vissza is lehet nézni azokat. A Personal Video Station a megfelelő hardveren tehát lényegében ugyanúgy használható, mint a TiVo-féle digitális videorekorderek, melyek ugyancsak integrált merevlemezükre rögzítik a televíziós műsorokat.

Rakesh Agrawal, a SnapStream elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a Personal Video Station által rögzített felvételeket az eddigiekben kizárólag a személyi számítógépek monitorán lehetett visszajátszani. Nemrégiben azonban forgalomba került a PlayStation 2-höz kifejlesztett hálózati adapter, melynek köszönhetően lehetőség nyílt a SnapStream számára arra, hogy a Personal Video Station által rögzített videofelvételeket a PlayStation 2 és a BroadQ-féle Qcast Tuner szoftver segítségével eljuttassa a televíziók képernyőjére.

Szakértők szerint a BroadQ és a SnapStream különös koncepciójának számos kihívással kell szembenéznie ahhoz, hogy sikeres lehessen. Mindenképpen a nehézségek közé tartozik, hogy a felhasználók a számítógépeket, illetve a játékkonzolokat egyelőre nem szívesen használják videofelvevőként, illetve videolejátszóként. Egyesek szerint legalább 4-5 évnek kell még eltelnie ahhoz, hogy a játékkonzolok ténylegesen alkalmasak legyenek egyes videofunkciók megvalósítására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09